zondag 31 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Besmeurde zwaan weer herenigd met haar mannetje

Besmeurde zwaan weer herenigd met haar mannetje

De zwaan die zaterdagavond overgoten met groene verf werd aangetroffen in Poeldijk is weer herenigd met haar nest. De vogel werd zondag door vogelopvang De Wulp gevangen en schoongemaakt.
De zwaan keerde maandag aan het begin van de middag terug bij haar nest, waar ze verder kan gaan met het leggen van eieren. Ze had al vier eieren gelegd en volgens een medewerker van De Wulp zullen er daar nog een paar bijkomen, waarna ze begint met broeden.
De zwaan werd zondag gevangen en opgevangen bij De Wulp. Volgens een medewerker is de wasbeurt gelukt, maar duurde het langer dan gepland voordat de zwaan weer helemaal droog en waterdicht was. Toen de zwaan maandagmiddag werd teruggebracht, zagen de vrijwilligers dat de mannetjeszwaan rode vloeistof over zich heen had. Dit zou niet ernstig genoeg zijn voor een schoonmaakbeurt. Het is nog niet bekend wie de verf over de zwanen heeft gegooid.

bron: AD.nl

De zwaan is weer wit. Net als andere vogelopvangcentra kan ook De Wulp uw financiële hulp goed gebruiken.

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

1 opmerking

  1. Wat een maloten, die dat gedaan hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *