vrijdag 29 mei 2020
Homepage | foto & film | Beleef de Lente kijkcijferkanon

Beleef de Lente kijkcijferkanon

Nu de bulk van de mensen aan huis gekluisterd is door het coronavirus bieden de livebeelden van Vogelbescherming bij Beleef de Lente een welkome afwisseling. Bijna een half miljoen mensen hebben in de eerste maand al een kijkje genomen in de nestkasten. Dat is ruim vier keer zoveel als vorig jaar. Omdat de webcams zo in trek zijn bij het thuiszittende publiek opent Vogelbescherming nu een extra camera bij de torenvalk bovenin de watertoren van Hoogeveen.
Vorige week opende Vogelbescherming Nederland al extra webcams bij de koolmees, kauw en merel. Vanaf de start op 1 maart waren de ooievaar, steenuil, slechtvalk, zeearend, lepelaar, kerkuil en bosuil te volgen. Bij de bosuil wordt elk moment het eerste kuiken verwacht (ga snel kijken!), de merel legde vandaag haar eerste én tweede ei en ook de ooievaar en slechtvalk zijn aan het broeden.

Torenvalk
Vandaag komt daar de torenvalk bij, die broedt bovenin de watertoren in Hoogeveen van drinkwaterbedrijf WMD. De torenvalk is een kleine, sierlijke valk. Bij het grote publiek is de torenvalk vooral bekend als de vogel die stil in de lucht hangt, op zoek naar eten. Dit ‘bidden’ zie je vaak langs de kant van de weg boven een weiland. In het nest op de watertoren broeden al jarenlang torenvalken, meestal met goed resultaat. Met de camera kunnen we nu volgen of het dit jaar voor deze valken ook een goed broedseizoen zal zijn.

Beleef de Lente
Sinds 2007 volgt Vogelbescherming Nederland door middel van webcams het liefdesleven van vogels gedurende de lente. De webcams zijn een succes, jaarlijks kijken honderdduizenden mensen mee. Een groot deel daarvan volgt de ontwikkelingen in het nest op de voet. Dit jaar zijn de kijikcijfers beduidend hoger dan voorgaande jaren. Vorig jaar keken ruim 800-duizend mensen gedurende het seizoen naar Beleef de Lente. De camera’s gaan uit als alle jongen zijn uitgevlogen. Kijk ook mee op www.beleefdelente.nl.

bron:Vogelbescherming

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *