vrijdag 28 februari 2020
Homepage | natuurbescherming | Babyeendje vermist uit vogelasiel

Babyeendje vermist uit vogelasiel

Bij Vogelasiel de Wulp is woensdag rond 15:30 een baby-eendje verdwenen. Vrijwilliger Fred hielp rond die tijd een vrouw en een jong meisje die informatie vroegen voor een spreekbeurt over vogels.
De vrijwilliger verwees het stel naar de folderkast en liet het hen even alleen. Na het vertrek van de moeder en het kind ontdekte de verzorger dat 1 van de 2 Kaapse eendjes miste. Het hele asiel is overhoop gehaald, zelfs de tassen van de vrijwilligers zijn gecontroleerd. Het jonge diertje is alleen nergens te bekennen. “Er ontsnappen regelmatig vogels, maar deze kunnen nooit zelfstandig door de klapdeuren van de babykamer. We vinden ze dus altijd terug. In dit geval was een half uur voor de vermissing nog een foto van de babyeendjes gemaakt. De warmtekooi is daarna weer dicht gedaan”, vertelt hoofd dierenverzorging Sharon Lexmond.
De medewerkers willen absoluut niet wijzen, maar het is wel toevallig dat enkele minuten na het vertrek van de vrouw en het meisje, het eendje spoorloos is. “Daarom willen wij vragen of iemand zich herkent in het spreekbeurt-verhaal. Misschien hebben zij iets verdachts gezien. Het enige wat wij willen is dat het baby eendje veilig terugkeert naar het asiel, zonder warmte kunnen ze namelijk niet overleven!”
Heb je een tip over het verdwenen eendje? Neem dan contact op met Vogelasiel de Wulp op het nummer 070 323 1568.

bron en foto: hartvan nederland

De eendjes op de foto
De eendjes op de foto

Bekijk ook

Onderzoek naar gebruik lijmplank

Boswachters zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding over het gebruik van lijmplanken. Deze ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *