dinsdag 2 juni 2020
Homepage | natuurbescherming | Australië gaat miljoenen katten doden met giftige worstjes

Australië gaat miljoenen katten doden met giftige worstjes

In Australië leeft een immens leger van wilde katten. Van helemaal wild tot huiskatten die op stap zijn. De katten doden per dag een miljoen vogels en bedreigen het voortbestaan van minstens 27 zoogdieren in Australië. Daaraan moet een eind komen. Er is al van alles geprobeerd en nu is er een drastisch plan. Vliegtuigen gaan in de gebieden waar veel katten hun territorium hebben giftige worstjes droppen om zo zoveel mogelijk dieren te doden. De katten sterven naar verluidt binnen 15 minuten na het eten van de worstjes. Het zijn lekkere worstjes; het is tenslotte hun laatste maaltijd

bron: CBS

Dit is de Europese wilde kat

Bekijk ook

Gebruik géén plakstrips bij bestrijding eikenprocessierups

De wanhoop nabij plakken gemeenten en burgers dit eikenprocessierups-seizoen brede plakstrips om bomen, in de ...

5 opmerkingen

 1. Kunnen we hier geen dieren activisten, heen sturen?
  Dit land kampt al decennia? Met het uitsterven van kleine buideldier rassen?
  Maar het vergiftigen, zal een ander effect hebben als het afschieten,dit zou een betere oplossing zijn.
  Maar ook stukken duurder in een groot land.

 2. tja licht het nu aan mij dat ik dit niet zo’n goed overdacht plan vindt…. op deze worstjes zal niet staan alleen voor katten bedoeld. ook andere dier en vogelsoorten zullen deze eten en ja ook sterven. naar mijn mening is dit weer eens bedacht door iemand achter een bureau die geen verstand van dieren heeft.

  • Vegetariër denk ik.

  • Beste Chantal Nijs:
   Overpopulatie bij om het even welke levende wezen (ook mensen) hebben te maken met theoretische aannames-veronderstellingen- hypotheses-etc (iemand achter bureau).
   Neem nu dit als voorbeeld!
   Al ben ik geen voorstander voor/bij dergelijke praktijken. Wat zijn de mogelijke “theoretische” oplossingen (iemand achter bureau).
   Zoals door iemand al aangehaald; afschieten. Zoals in Wallonie het geval is bij het afschieten everzwijnen vanwege al of niet varkenspest. En waar nu al ruim 35000 everzwijnen zijn geschoten. Een gemiddelde van bijna 150 per dag.
   Zie bron Nieuwsblad;
   Want ook allerlei Media hebben-spelen daarin een belangrijke rol. En vooral de verschillende reacties, vooral Sociale Media’s.
   Zie bron Het Laatste Nieuws;
   Al meer dan 35000 everzwijnen met varkenspest afgemaakt in Wallonie.
   Toch wel een opmerkelijk verschil tussen 35000 everzwijnen die worden geschoten-afgemaakt, al of niet besmet met varkenspest, en 35000 everzwijnen met varkenspest die worden geschoten-afgemaakt.
   De bedoeling is om op twee jaar het aantal everzwijnen met de helft te verminderen. In zones waar varkenspest is vastgesteld zou het dier zelfs volledig uitgeroeid moeten worden.
   Is misschien op het ogenblik wel de meest efficienste oplossing. Zeker als het gaat om dieren-vogels met één of andere besmette ziekte. Maar ook hier zijn er in de praktijk risico’s aan verbonden. Denk maar aan het opschrikken dieren-vogels bij het afschieten. En waardoor die dieren-vogels zich verplaatsen naar andere gebieden-streken. Dit eventueel met alle gevolgen van dien. Denk maar aan konijnenziekte, vogelgriep, etc.
   Ook in dit geval zijn er andere “theoretische” mogelijkheden, zoals giftig voedsel, beperkte vruchtbaarheid, etc.
   En inderdaad giftig voedsel (katten en of voedsel die een invloed hebben op/bij vruchtbaarheid (meeuwen) houden risico’s in.
   Dan komt er meermaals op aan om de verschillende “theoretische” oplossingen (iemand achter bureau) met elkaar af te wegen, met elkaar te vergelijken.
   Eén miljoen dieren-vogels die door katten al of niet worden gedood, of X aantal dieren-vogels die worden gedood door al of niet giftig voedsel.
   Dood door giftig voedsel betekent meermaals eenmalig.
   Dood door katten betekent meermaals meermalig- wederkerend.
   Wat is “theoretisch” (iemand achter bureau) dan de beste oplossing?

 3. Huidige problemen bij allerhande overpopulaties in de natuur hebben te maken met tijdsduur. Tegenwoordig betekent dit nog liever vandaag dan morgen.
  Terwijl allerhande overpopulaties in de natuur doorgaans door de jaren heen ontstaan zijn. En dan meermaals door allerhande vormen bijvoeren dieren-vogels in de natuur (stadsvogels). Want voeding-voer-voedsel is één van de belangrijkste aspecten bij om het even welke levende wezens-dieren-vogels.
  Dit is het verschil tussen “theorie” (iemand achter bureau) en werkelijkheid (natuur door de jaren heen, evolutie).
  De werkelijkheid (natuur door de jaren heen, evolutie) kan onmogelijk vandaag op morgen worden aangepast-veranderd-opgelost-etc. Zie allerhande problemen bij stadsvogels, weidevogels, etc.

  Verschillende plaatsen in Europa (Italie) is het verboden om dieren-vogels in de natuur nog bij te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *