donderdag 16 juli 2020
Homepage | inheemse vogels | Antwerpen: verbod op shows met roofvogels en uilen

Antwerpen: verbod op shows met roofvogels en uilen

Roofvogel- en uilenshows zijn niet meer toegelaten in Antwerpen op locaties met een openbaar karakter. Roofvogels en uilen mogen niet meer worden tentoongesteld of op welke wijze dan ook betrokken worden bij publieke evenementen. Ook het organiseren van fotosessies met roofvogels en uilen op braderijen of andere evenementen is voortaan verboden, evenals het houden van roofvogeldemonstraties en -shows.

Verbod op roofvogelshows
Vogelbescherming Vlaanderen is bijzonder blij met dit verbod van het stadsbestuur. De vereniging voert al een paar jaar campagne tegen het houden van roofvogels en uilen in gevangenschap en tegen alle publieke activiteiten waarbij roofvogels en uilen worden opgevoerd net als Vogelbescherming Nederland.

Roofvogels te populair
De populariteit van roofvogels heeft er, samen met wijzigingen in de internationale regelgeving, voor gezorgd dat deze dieren steeds meer in gevangenschap worden gehouden als gedomesticeerde dieren. Er zijn te vaak problemen en door het regelmatig ontsnappen van deze vogels treedt faunavervalsing en verstoring op in de natuur. Bovendien wordt de roofvogelhandel in verband gebracht met illegale praktijken zoals het roven van eieren en kuikens in de vrije natuur.

Vogelbescherming Vlaanderen ijvert naar een totaalverbod op het houden van roofvogels in gevangenschap en verwijst daarvoor naar de uitgebreide argumentatie die zij in haar Visie over het houden van roofvogels heeft uiteengezet. In enkele Europese landen geldt er reeds een algemeen verbod (Zweden, Estland, Cyprus).

bron: Vroegevogels
foto: eerder geplaatst

Een lichte en een donkere kerkuil

Bekijk ook

Hoe klinkt een kneu en vooral ook, hoe ziet hij er uit(met video)

De kneu kneutert, krast en babbelt tevreden voor zich uit en vooral ook door elkaar ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *