zaterdag 30 mei 2020
Homepage | foto & film | Amsterdamse mept parkieten weg met vliegenmepper

Amsterdamse mept parkieten weg met vliegenmepper

In de winter hebben we gelukkig minder last van vliegen en andere insecten (op enkele verdwaalde muggen na). De vliegenmepper ligt bij de Amsterdamse Inge in ieder geval niet te verstoffen. Zij gebruikt het hulpmiddel om bronstige parkieten af te weren.

De vrouw moet sinds een paar weken een ander rondje lopen met haar hond omdat ze anders door een groepje halsbandparkieten aangevallen wordt. Gewapend met de vliegenmepper laat de vrouw aan AT5 zien hoe ze de dieren van zich af mept. „Ze krijsen keihard en komen zo’n dertig, veertig centimeter langs je hoofd vliegen.”

Voortplantingsdrang
Twee vogelexperts laten aan de Amsterdamse site weten dat het warme weer en het zonlicht de vogels waarschijnlijk van slag brengt. De beestjes krijgen voortplantingsdrang en verdedigen hun territorium.

Omlopen is dus het enige wat er op zit voor Inge. Desondanks durft ze nog wel de plek waar de vogels rondhangen, te trotseren. „Ik durf er nog wel langs, maar het is heel onprettig. Ik neem nu maar een vliegenmepper mee, maar of dat helpt, ik weet het niet.”

Hier kunt u het filmpje zien dat op AT5 staat

bron: Metronieuws
foto: uit de film op AT5

Deze foto uit de film is onduidelijk, maar in de film ziet u haar de parkieten van het lijf houden
Deze foto uit de film is onduidelijk, maar in de film ziet u haar de parkieten van het lijf houden

Bekijk ook

Laserapparatuur tegen wilde vogels lijkt hoopgevend

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) test of de toepassing van laserapparatuur bezoeken van wilde (water)vogels aan ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *