dinsdag 26 mei 2020
Homepage | regelgeving | Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

Americahal, jarenlang het domein van VOGEL, krijgt tweede leven

De gemeente Apeldoorn en Boverhoff Sloopwerken starten binnenkort met de circulaire demontagesloop van de Americahal. De wat? Nou, dit betekent dat niet alleen materialen worden hergebruikt, maar dat de hal ook ergens anders wordt herplaatst.

De Americahal wordt afgebroken om de herontwikkeling van het gebied de Voorwaarts mogelijk te maken. Naast het feit dat het uniek is, dat een gebouw van deze omvang circulair wordt gesloopt en herplaatst, is het voor de gemeente Apeldoorn het eerste sloopproject dat op deze wijze wordt uitgevoerd. De Apeldoornse wethouder Detlev Cziesso is blij met deze ontwikkeling: ,,Circulaire economie is een van de aandachtspunten in het collegeprogramma, meer dan 98% van de hal wordt hergebruikt.”

De Americahal genoot regionale, maar ook landelijke bekendheid vanwege de beurzen, concerten, kermissen en evenementen die er gehouden werden. Beide partijen zijn blij dat het gebouw en deze historie zo toch behouden kan blijven. Het project wordt een voorbeeld voor toekomstige projecten binnen de gemeente Apeldoorn, maar mogelijk ook voor de gehele (landelijke) circulaire economie, laat de gemeente weten.
De voorbereidingen worden de komende weken verder opgestart en voor het eind van december 2019 zijn de werkzaamheden op locatie afgerond. Na de zomervakantie volgen verdere details.
Het blad De Stentor meldt dat de hal wordt herbouwd in Zwolle. Bij de gemeente Zwolle is het plan om de Americahal in die stad weer op te bouwen nog niet bekend.

Bron:destentor en Apeldoorn direct

Velen van u zullen dit beeld kennen uit de Americahal

Bekijk ook

Boete voor verkoper uit Drunen voor aanbieden illegale zeldzame vogels op vogelbeurs

Op de vogelbeurs in de IJsselhallen werden in 2017 illegaal beschermde vogels te koop aangeboden. ...

1 opmerking

  1. En daarna de Ijsselhallen slopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *