zondag 5 juli 2020
Homepage | regelgeving | Alweer vogelroof bij kinderboerderij in Oosterhout: ‘Dit is heel triest, vooral voor de kinderen’

Alweer vogelroof bij kinderboerderij in Oosterhout: ‘Dit is heel triest, vooral voor de kinderen’

OOSTERHOUT – Kinderboerderij het MEK in Oosterhout is woensdagnacht slachtoffer geworden van een laffe vogelroof. Onbekenden braken met geweld de volière open en namen veertig jonge vogeltjes mee. Manager Sanne Heesterbeek kan het nog altijd amper geloven. “Wij snappen niet dat er mensen zijn die van kinderen durven te stelen. Dat maakt het allemaal nog triester”, zegt ze vrijdag tegen Omroep Brabant.

Heesterbeek kon haar ogen niet geloven toen ze donderdag voor de tweede keer in korte tijd werd geconfrontreerd met een lege volière. “We zijn verbijsterd en geschokt. Later kwam de boosheid. Ze moeten gewoon van onze dieren afblijven”, verzucht de manager.

“De vogeltjes zijn van ons voor grote emotionele waarde. We zorgen met veel liefde en passie voor ze. De meeste vogels zitten in de broedtijd, daar zullen deze inbrekers geen seconde bij stilstaan. Daar maken we ons wel zorgen om.”

‘Anderhalve euro per stuk’
Financieel schieten de inbrekers weinig op, zegt Heesterbeek. “Het gaat om Mexicaanse roodmussen, kanaries en zebravinken. Die kosten anderhalve euro per stuk. Misschien hebben ze niet geweten dat ze niet zo veel waard zijn, ik kan geen andere reden bedenken waarom ze anders zijn meegenomen.” Dat de inbrekers tot inkeer komen en de vogels terugbrengen, ziet Heesterbeek niet gebeuren.

Na de diefstal bleven twee kanaries en een jong zebravinkje over. Er werd nog geprobeerd om twee witte pauwen mee te nemen, maar dat is niet gelukt. Inmiddels is er in het pand forensisch onderzoek gedaan naar het misdrijf. “De politie pakt het serieus op en daar zijn we heel blij mee. We zijn nu aan het kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen. Op een gegeven moment houdt het aanscherpen van de beveiliging wel op.”

Tips?
Of de kinderen iets gaan merken van de diefstal? “We hadden donderdag hele schoolklassen bij ons op bezoek. Die zien de lege volières en stellen dan natuurlijk vragen. We proberen dan de woorden te vinden om uit te leggen wat er woensdagnacht precies is gebeurd.”

Wie woensdagavond iets verdachts heeft gezien rondom het terrein van de kinderboerderij wordt verzocht zich te melden bij de politie.

bron: omroepbrabant
dief

Bekijk ook

Online handel wilde dieren in Nederland niet altijd legaal

Samen met TRAFFIC, IFAW en Interpol deed het Wereld Natuur Fonds vorig jaar onderzoek naar ...

1 opmerking

  1. In triest .dat mensen niet met hun poten ,om in vogeltermen te spreken, van een ander zijn dieren af kan blijven.en waar gaat het om??
    Een paar euro.
    Iets voor de dieren politie,om ook hier proberen de vinger achter te krijgen.evenals de grotere hoeveelheid parkdieren die gestolen wordt.
    Zoals lama,en kangaroes,en bij dierentuinen vogels van bijzondere klasse,hier boven waren kleine jongens,maar de rest wordt door grotere bendes gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *