zaterdag 21 september 2019
Homepage | foto & film | Advies van tuinvogelconsulent Henk Starink (video)

Advies van tuinvogelconsulent Henk Starink (video)

Vooral in de winter kunnen vogels extra voedsel gebruiken. Tuinvogelconsulent Henk Starink uit Bergschenhoek weet welk voer vogels nodig hebben. Mussen, vinken, pimpel- en koolmezen snoepen volop van het vogelvoer in de tuin van Chris Natuurlijk in Rotterdam-Zuid. “Het lijkt hier wel een eetcafé voor vogels”, zegt Henk Starink. Hij is Tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming. In de natuur zou eigenlijk voldoende voedsel aanwezig moeten zijn voor vogels. “Maar vaak zijn de tuinen zo ingericht, dat er voor vogels niets meer te vinden is.”;
Calorierijk
In de winter hebben vogels het zwaar. “In een koude nacht kan een vogel wel tot 10 procent van zijn gewicht verliezen, dus dat moet er weer allemaal aan gegeten worden.”; Calorierijk voedsel als nootjes of vet zijn in de winter goed, als het maar vers en schoon is en speciaal voor vogels bestemd.”Mensen hangen graag vetbolletjes op en dat is goed. Maar knip het netje eraf, want vogels kunnen er in verstrikt raken.”
Lente
Ook in de lente mag je vogels bijvoeren. Maar het is beter om dan over te schakelen op ander voer, zoals vogelzaad met insecten erin.

bron:RTVRijnmond/Youtube

Tuinvogelconsulent Henk Starink

Bekijk ook

Duizenden vogels in smerige, kleine hokken tussen dode dieren: ‘Al jaren niet goed schoongemaakt’

EINDHOVEN – Inspecteurs van de Landelijk Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) zijn zich rot geschrokken van de ...

1 opmerking

  1. Vers? Wordt de keus al aardig ingedamd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *