zondag 31 mei 2020
Homepage | uitheemse vogels | Aandoenlijke loopvogel dubbelop bedreigd (met video)

Aandoenlijke loopvogel dubbelop bedreigd (met video)

WELLINGTON – Van deze aandoenlijke niet-vliegende papegaaiachtige zijn er nog maar 142 exemplaren in leven. Tot overmaat van ramp wordt de toch al bedreigde kakapo nu ook nog eens bedreigd door een schimmelinfectie.
De bijzondere loopvogel leeft op twee eilanden in Nieuw-Zeeland. De afgelopen maanden stierven zeven van de zeldzame nachtvogels, die ook wel uilpapegaaien worden genoemd, aan aspergillose, waarbij onder meer de longen worden aangetast.
Volgens Andrew Digby van het herstelprogramma voor kakapo’s van het Nieuw-Zeelandse departement voor natuurbehoud, is op dit moment bij 16 vogels aspergillose vastgesteld, zo meldt Nieuwsblad.
De status van de kakapo bij de internationale unie voor natuurbescherming (IUCN) is „kritiek.” Op het dieptepunt in de jaren negentig waren er nog maar 50 vogels in leven.

bron:Telegraaf/Youtube

Bekijk ook

Gespot! Grote groep vale gieren vliegt boven boven de Rotterdamse regio

Een grote groep vale gieren vlogen vanmorgen boven Vlaardingen. Veel inwoners hebben de grote vogels, ...

1 opmerking

  1. Niet alleen de schimmel is een probleem voor deze grondbroeder,de huiskat ,en de ratten zijn een grotere bedreiging voor deze vogels , en de kleinere buideldieren in Australië, new zeeland en Australië, hebben een totaal andere dierenwereld ,als de europese of Afrikaanse soorten,hier hebben de dieren ,door dat er weinig rovers op de grond aanwezig waren,zich heel anders ontwikkeld,
    En was? Broeden ? Op de grond geen ramp ,nu wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *