dinsdag 26 mei 2020
Homepage | inheemse vogels | Aan de Catharijnesingel in Utrecht bungelen twee dode duiven hoog in een boom

Aan de Catharijnesingel in Utrecht bungelen twee dode duiven hoog in een boom

Aan de Pelmolenweg, bij de Catharijnesingel, hangen twee dode duiven aan een hoge tak in een stevige, oude boom. De dieren lijken verstrengeld in een visdraad en zien eruit alsof ze er al een tijdje hangen. Hoe de duiven hier terecht zijn gekomen, is niet duidelijk.
Raadsel voor de Dierenbescherming
De Dierenbescherming geeft aan geen melding te hebben gehad over de twee verstrikte duiven. Wel zien zij vaker dat vogels verstrikt raken in visdraad. Het gaat dan voornamelijk om watervogels, die bijvoorbeeld en stuk achtergelaten visdraad meenemen. Wat ook nog weleens voorkomt, zijn vogels die terechtkomen in koordjes van ballonnen die in bomen zijn beland. Maar twee duiven die zo ‘netjes’ en zo hoog naast elkaar bungelen? Voor de Dierenbescherming is het een raadsel…
Meerder plekken in Nederland
Toeval of niet: op meerder plekken in Nederland hebben de afgelopen tijd duiven verstrikt gezeten in visdraad. Dat gebeurde vorig jaar nog in Enschede, waarbij de duif bekneld zat in een boom. Dit jaar werden er in Helmond en Alphen duiven gevonden die verstrikt zaten in visdraad. Ook deze vogels werden vervolgens gered door de plaatselijke Dierenambulance.

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad/indebuurt.nl

Een houtduif hoort niet te bungelen

 

Bekijk ook

Boeren spuiten water op hun land voor weidevogels: “Broedseizoen door droogte bijna verloren”

NOORD-HOLLAND – Door de droogte leggen weidevogelkuikens massaal het loodje. Boeren en natuurorganisaties, maar ook ...

1 opmerking

  1. Visdraad is een ramp voor dieren,het beste is te verbranden aan de waterkant, het laten slingeren kost veel vogels hun poten,maar ook lange dierlijke haren kan voor afsterven van hun poten zorgen,ja het blijft afzien in de dierenwereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *