zondag 9 augustus 2020
Homepage | inheemse vogels | 9.000 gefokte fazanten vrijgelaten door dierenrechtenactivisten

9.000 gefokte fazanten vrijgelaten door dierenrechtenactivisten

Dierenrechtenactivisten in het Verenigd Koninkrijk hebben vrijdagnacht 9.000 fazanten vrijgelaten. De dieren zijn opgefokt op een boerderij en waren bestemd voor de jacht. De actie is onderdeel van een campagne om een einde te maken aan de jacht, ‘boerderij voor boerderij, jachtpartij voor jachtpartij’.

Een boerderij in het Engelse Mildenhall, in het graafschap Suffolk, was in de nacht van vrijdag op zaterdag het doelwit van het Animal Liberation Front (ALF). De activisten braken in bij Heath Hatcheries en bevrijdden 9.000 fazanten. Zij plaatsten een video van de vrijlating op de Facebookpagina Stop the Cull, een actiegroep die zich inzet voor de bescherming van dassen. In een verklaring geeft ALF aan dat de activisten 45 kooien openden door bij elk een paneel te verwijderen. In elke kooi zaten zo’n 200 vogels.

“We maakten een pad vrij zodat de vogels naar het bos konden rennen, in plaats van naar de weg. Om ze die kant op te lokken hebben we graan gestrooid.”
Britse activisten zijn de laatst tijd druk bezig met het dwarsbomen van de Britse jachtindustrie. Onlangs werden ook 1.000 fazanten vrijgelaten in het graafschap Cornwall en 5.000 in Wiltshire.

De jagersvereniging British Association of Shooting and Conservation (BASC) is niet te spreken over de vrijlatingsacties. Zij wijst erop dat het afschieten van dieren de Britse economie ruim 2,3 miljard euro per jaar oplevert. Ook de Countryside Alliance, een pro-jachtorganisatie die zich bezighoudt met plattelandszaken, is zeer ontstemd. Men beschouwt de vrijlating van de fazanten als ‘zinloos vandalisme’ en geeft aan dat vele losgelaten dieren het niet zullen redden in het wild. Die kans bestaat, maar de stelling is ook opmerkelijk te noemen, aangezien de fazanten juist gefokt worden door de jachtindustrie. Het doel is ze na de zomer los te laten op landgoederen en ze daarna af te schieten tijdens het jachtseizoen, van oktober tot februari.

bron: Animalstoday.nl

Vrouwtje en mannetje fazant in de vrije natuur

Bekijk ook

Steeds meer oehoes bij vogelopvang: ‘Ze zijn niet geschikt als huisdier’

Met hun ronde, heldere ogen en donzige vacht zien jonge oehoe’s eruit als schattige, knuffelbare ...

2 opmerkingen

 1. toch heel bijzonder? als je als dieren activisten ergens op tegen vent? Of als je als veganist? ergens niet voor bent.of tegen bont bent.
  je van alles mag doen.
  dieren loslaten .een ander zijn spullen vernielen.
  vreemde conclusie .moet je als een gewone Nederlander doen.
  ben het niet met de belastingen ééns timmer ik hun deur op slot.
  word je opgepakt.
  waarom deze niet.
  voor of tegen iets worden met argumenten beslist .niet met een ander zijn spul loslaten.straks ben je t3gen een dierentuin.laten we de leeuwen los?

 2. Zullen er wel weer instanties opgefokt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *