zondag 9 augustus 2020
Homepage | natuurbescherming | 480 MILJOEN DIEREN OMGEKOMEN IN BOSBRANDEN AUSTRALIË: WNF KOMT IN ACTIE

480 MILJOEN DIEREN OMGEKOMEN IN BOSBRANDEN AUSTRALIË: WNF KOMT IN ACTIE

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is een inzamelingsactie begonnen voor noodhulp aan dieren die worden getroffen door de bosbranden in Australië. Vooral koala’s hebben het zwaar te verduren. Onderzoekers voorspelden al dat het dier binnen 30 jaar kan verdwijnen door ontbossing, maar de ontbossing geeft nog een extra zet die richting in.
Het WNF kreeg de afgelopen dagen veel verzoeken van mensen die geld willen geven voor hulp aan getroffen dieren. Het fonds is daarom een actie gestart via de website, sms (sms ‘Australië’ aan 4333) of een Tikkie. Het geld wordt via WWF Australië besteed aan noodhulp aan gewonde koala’s en voor het herstellen van bossen.
Tot nu toe is al 8,4 miljoen hectare bos verwoest en zijn zeker 24 mensen om het leven gekomen. Geschat wordt dat al zo’n 480 miljoen dieren zijn omgekomen, waaronder kangoeroes en daaraan verwante wallabies en vogels zoals de kookaburra. In een belangrijk leefgebied van koala’s in de oosthoek van het land is naar schatting een derde van de populatie omgekomen in de vlammen. Dat komt alleen daar al neer op zo’n 8400 dieren.

bron:ANP

Veel kookaburra omgekomen in de branden

 

Bekijk ook

Miljarden dieren dood of verjaagd door bosbranden Australië

Door de bosbranden begin dit jaar in Australië zijn zeker drie miljard dieren omgekomen of ...

1 opmerking

  1. Nu staat Australië niet bekend om hun grote dier vriendelijk heid.
    Hun populatie heeft veel te verduren ,maar ook hun beleid kan beter.
    Het groot schalige vergiften van kakatoes, en hun beleid inzake de kangaroes,heeft bij veel dierenliefhebbers , vraagtekens gezet ,waarom deze niet gecontroleerd uitgevoerd konden worden,om zo de populatie op meerdere plaatsen onder te brengen,voor genetische doel.
    Nee het is onmogelijk,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *