vrijdag 28 februari 2020
Homepage | inheemse vogels | 427.000 euro om vogelpoep van brug te verwijderen

427.000 euro om vogelpoep van brug te verwijderen

De Canadese stad Saskatoon moet 427.000 euro betalen om bijna 400 ton vogelpoep te verwijderen van de Sid Buckwold Bridge. Het extra gewicht van de poep, dat volgens de gemeente overeenkomt met het gewicht van 230 auto’s, kan de structuur van de in 1966 gebouwde brug in gevaar brengen.
Zo’n 1500 duiven hebben zich gevestigd in de 36 nissen in de brug. Volgens de gemeente zitten deze nissen vol met bijna een halve eeuw aan vogelpoep. Elke nis is zo’n 3 bij 9 meter groot volgens Todd Grabowski, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de bruggen van Saskatoon.
“Het komt op 10.800 vierkante meter aan onroerend goed waarin zich ontlasting heeft verzameld”, aldus Grabowski in een interview met de Canadese pers.
Duiven euthanaseren
De nissen bevinden zich onder het brugdek, waardoor ze voor mensen moeilijk toegankelijk zijn. Er moeten speciale steigers gebouwd worden. Dit schept veel extra werk. Zo duurde het zeker vier dagen om de eerste nis schoon te maken. Het gaat waarschijnlijk twee tot drie maanden in beslag nemen voordat de brug weer schoon is.
Saskatoon gaat ook 50 tot 70 procent van de duiven die rond de brug nestelen vangen en euthanaseren en preventieve maatregelen nemen. Er zullen bijvoorbeeld hekken aangebracht worden zodat vogels niet langer in de nissen kunnen nestelen.

 

bron: RTLnieuws

 

Bekijk ook

Onderzoek naar gebruik lijmplank

Boswachters zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding over het gebruik van lijmplanken. Deze ...

1 opmerking

  1. hebben ze daar géén dieren activisten? die zijn begaan met het lot van dieren?
    nou ook van hun stront? kun je hier een statement maken.
    vrijwillig opruimen. want de meesten hebben toch niets te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *