donderdag 5 december 2019
Homepage | inheemse vogels | 30 beschermde, dode vogels gedumpt in natuurgebied bij De Heen: ‘Ik snap hier niets van’

30 beschermde, dode vogels gedumpt in natuurgebied bij De Heen: ‘Ik snap hier niets van’

DE HEEN – Dertig beschermde dode vogels, zes of zeven verschillende soorten, op een hoopje bij elkaar, gedumpt in een natuurgebied bij de Heen. Wie doet zoiets? Opsporingsambtenaar Rob Mulder heeft geen idee. ,,Dit is echt uiterst bijzonder, ik snap hier niets van.”
Mulder kreeg maandagmiddag een tip binnen dat er in het natuurgebied bij de brug over het Rijnkanaal, ter hoogte van De Heen en Nieuw-Vossemeer, een hoop vogels zouden zijn gedumpt. Toen hij een kijkje ging nemen stond hij voor een raadsel.
Heel vreemd
Meeuwen, wulpen, scholeksters, kraaien, aalscholvers en zelfs een uil. Vooral die diversiteit van de vogels is uiterst bijzonder volgens Mulder. ,,Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat er dode vogels worden gevonden, maar zoveel verschillende soorten bij elkaar? Dit is echt heel, heel, héél vreemd.”

Mulder heeft wel zo zijn eigen vermoedens over de wat de oorzaak zou kunnen zijn, maar hij wil niemand vals beschuldigen. Er zijn in ieder geval geen wonden gevonden dus het zou kunnen dat de vogels een natuurlijke dood zijn gestorven. ,,Het zou goed kunnen dat bijvoorbeeld een preparateur ze in een vriezer bewaarde en er uiteindelijk toch niets mee kon en ze dus gedumpt heeft. Maar dan blijft de diversiteit van de beesten toch nog steeds bijzonder.”

Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de vogels. Mulder hoopt dat de persoon in kwestie toch nog wroeging krijgt en zich meldt. Ook al is dat anoniem. ,,Dat zou een hele hoop vragen kunnen beantwoorden.”

bron: pzc.nl
foto: RobMulder

Bekijk ook

Met veel ecosystemen in Nederland gaat het niet goed

Met 46 van de 52 ecosystemen die Nederland in Europees verband geacht wordt te beschermen, ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *