woensdag 20 februari 2019
Homepage | inheemse vogels | Zorgen om 40.000 ganzen bij Lelystad Airport

Zorgen om 40.000 ganzen bij Lelystad Airport

Vogelkenners maken zich grote zorgen over Vliegveld ^Lelystad. Ze vrezen dat er bij de uitbreiding van het vliegveld meer botsingen tussen vogels en vliegtuigen zullen komen.

In het natuurgebied bij Lelystad, zitten naar schatting zo’n veertigduizend ganzen. Vliegtuigkenners denken dat het allemaal wel mee zal vallen.

‘Schiphol ligt op een ideale plek
Dat meldt het AD. Gepensioneerde vogelexpert Bart Ebbinge:. Maar, zelfs daar hebben ze last van ganzen. Lelystad ligt op de slechte plek, dus moet je nagaan hoeveel last je daar van ganzen gaat krijgen.’

Ebbinge voorziet botsingen en overlast door ganzen. ‘De banen liggen recht in het gebeid waar de vogels gaan vliegen. Dit kan zorgen voor gevaarlijke situaties.’ Het is volgens vogelkenners onverantwoord om van vliegveld Lelystad een grote luchthaven te maken.

Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen stelt dat botsingen met ganzen, bijvoorbeeld op Schiphol, regelmatig voorkomen en niet voor grote schade zorgen. Er zijn slechts twee grote ongelukken geweest. Een keer botste een vliegtuig in Afrika op een groep vogels. En in 2009 stortte een vliegtuig neer in de Hudson.

bron: Flevopost
foto: eerder geplaatst

Bekijk ook

Friese vogelbond verwacht vroegste ljipaai ooit

Het eerste kievitsei van 2019 wordt vrijdag al gevonden, vroeger dan ooit in Nederland. Dit ...

1 opmerking

  1. Als straks het vliegveld er is beginnen ze te klagen ze over zeer gevaarlijke situaties en laten ze de vogels weer vallen als een baksteen.Een kolfje naar de hand voor de jagers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *