woensdag 19 september 2018
Homepage | uitheemse vogels | Zeldzame keizerarend strijkt neer in Weerribben

Zeldzame keizerarend strijkt neer in Weerribben

Opgetogen klinkt boswachter Rutger de Vries van Natuurmonumenten. ,,Dit is het hoogtepunt van het jaar voor elke vogelliefhebber. Hier gaan we het nog lang over hebben!”, zegt hij terwijl hij naar de keizersarend tuurt. Het is de tweede keer ooit dat het bijzondere dier in Nederland gespot is.

Volgens De Vries is het een ‘dwaalgast’ uit Oost-Europa. ,,Hij is hier duidelijk per ongeluk terecht gekomen. Het zou kunnen dat hij hier wil overwinteren. Er is genoeg voedsel, maar hij is maar in zijn eentje, dus hij kan zich niet voortplanten”. Samen met zo’n 200 vogelliefhebbers staat hij op een weg tussen Genemuiden en de Mandjeswaard, waar de bijzondere vogel vandaag gezien werd.

Ganzen eten
,,De eerste melding was van eerder deze week. Op Dutchbirding.nl is precies te zien wanneer hij voor het eerst gezien is en waar hij zich naar toe beweegt.” Volgens de Vries doet de vogel, met een spanwijdte van tussen de 175 tot 205 cm, zich onder andere tegoed aan de ganzen die in dit gebied leven. ,,Het signaleren van deze vogel, een prachtig mannetje met een mooie tekening, gaat zeker de boeken in. Dit is heel bijzonder!”.

bron: Destentor

Kopstudie van jonge keizerarend

Bekijk ook

NVWA: Beverwijk heeft illegale dierentuin in gemeentelijk park

BEVERWIJK – In de volière in het Scheybeeckpark in Beverwijk zijn volgens de Nederlandse Voedsel- ...

2 opmerkingen

  1. Een prachtig vogel.en dat hij ganzen eet in Nederland is een prettige bijkomstigheid.

  2. Nog een Koningsgier in de Oostvaardersplassen en het plaatje is compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *