donderdag 18 januari 2018
Homepage | inheemse vogels | Zeevogel herkent valkenier

Zeevogel herkent valkenier

Tegenslag bij de Haagse strijd tegen de meeuwenoverlast: de inzet van roofvogels werkt niet. Na een tijdje herkennen de vogels de auto van de valkenier, en dan blijven ze weg.

,,Deze maatregel heeft slechts een tijdelijk effect. In eerste instantie zullen de meeuwen wegvliegen, maar als ze de valkenier en zijn auto eenmaal herkennen komen ze, nadat hij weer vertrokken is, gewoon terug”, schrijft VVD-wethouder Boudewijn Revis in een brief aan de gemeenteraad.

Om de toenemende overlast van meeuwen aan te pakken, moet Den Haag het daarom vooral hebben van stevige vuilniszakken (na de beroemde Motie Gele Vuilniszakken worden er meer verspreid), extra ondergrondse containers en broodbakken. Wel hoopt Revis nog op het meeuwenonderzoek van Leiden, Alkmaar en Haarlem. Als daar goede maatregelen uitkomen, neemt Den Haag die over.

Overlast
De overlast van de naar schatting 3.000 Haagse meeuwen is al jaren groot. In hun zoektocht naar voedsel trekken de zeevogels vuilniszakken kapot, pikken ze zonder aarzeling vis van de borden bij viskraampjes en vliegen ze rakelings langs fietsers en automobilisten.

bron:ad.nl
foto: eerder geplaatst

Mantelmeeuw in zijn natuurlijke omgeving

Bekijk ook

Raster rond broedgebieden van vogels biedt bescherming tegen predatoren

Het plaatsen van schrikdraad rond broedgebieden is een succesvol middel om weide- en kustvogels te ...

1 opmerking

  1. Kijk de vogels herkennen de auto van de valkenier? Zo kennen de kraaien het markeren van de nesten,
    Stom volk? Deze zg beschermers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *