zaterdag 22 september 2018
Homepage | vogelverenigingen | Wereldkampioenen vogelvereniging in het zonnetje gezet

Wereldkampioenen vogelvereniging in het zonnetje gezet

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de Vogelvrienden Rucphen zijn drie leden flink in het zonnetje gezet. Zij werden afgelopen januari alle drie wereldkampioen met een van hun vogels.
Van de vereniging kregen zij een mooi aandenken en van wethouder Kees Evers een medaille voor hun sportieve prestatie uitgereikt.

Afgelopen januari vond in Matosinhos (Portugal) het wereldkampioenschap plaats. Enkele leden van de Vogelvrienden deden hier ook aan mee. Vanuit de Rucphense vereniging werden er maar liefst zes prijzen binnen gesleept, waarvan drie keer goud en drie keer zilver.

Dwergpapegaai
Walter Valentijn viel twee keer in de prijzen, hij won een keer goud en een keer zilver. Het goud won hij met een groene stuif dwergpapegaai, het zilver met een groene dwergpapegaai.

Ook Jac Knobel behaalde goud op de wereldkampioenschappen. Hij won met een witte rijstvogel. Toon Jongeneelen sleepte verschillende prijzen binnen met zijn crested kanaries: een keer goud en twee keer zilver.

Noot redactie: Mooi dat de gemeente ook aandacht an deze prestatie heeft besteed.

bron: nu.nl
foto: Judith Pijlman/De Bode

wereldkampioenen-vogelvereniging-in-zonnetje-gezet (1)

Bekijk ook

Uit nieuwsbrief 5 van COM-Mondial Zwolle 2019

Vraagprogramma Mondial Op de Mondial-site is reeds het concept-vraagprogramma gepubliceerd welke inmiddels kleine aanpassingen heeft ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *