woensdag 20 februari 2019
Homepage | inheemse vogels | Weidevogelbescherming in Liendense Waard is succesvol

Weidevogelbescherming in Liendense Waard is succesvol

Natuurbeschermers en boeren rond Batenburg zijn succesvol in het beschermen van weidevogelnesten. Werden 2 jaar geleden nog maar 40 nesten gered in en rond het natuurgebied Liendense Waard, afgelopen voorjaar waren dat er 150. Van de jonge vogels uit deze nesten is de helft toch nog verloren gegaan door het veel te koude weer in het vroege voorjaar.

Natuurorganisaties Stichting Landschapsbeheer Gelderland en IVN Maas en Waal zijn bezig met een actie om de steeds meer bedreigde weidevogel te ondersteunen door de nesten in het land te markeren en wil dit initiatief verder uitbreiden in het Land van Maas en Waal. Sinds 3 jaar markeren vrijwilligers van beide organisaties in het voorjaar zoveel mogelijk nesten in en rond het uiterwaardengebied de Liendense Waard.

De groep boeren in en rond de Liendense Waard die aan de weidevogelbescherming meewerkt, groeit. Het zijn er nu 7. En vanaf volgend jaar staat er voor de boeren financieel ook iets tegenover. De provincie Gelderland betaalt boeren dan 30 euro voor ieder gered nest. In het najaar komt er een bijeenkomst voor boeren en weidevogelbeschermers, waarbij de natuurorganisaties hopen nog meer boeren over de streep te trekken om mee te doen aan het project.

bron: De Gelderlander

 

Bekijk ook

Het Portret: ‘Ik wil best een dag een vogel zijn’

Hoogeveen – Bijzondere hobby’s, iedereen doet wel wat leuks. De Hoogeveensche Courant laat wekelijks iemand ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *