woensdag 20 februari 2019
Homepage | inheemse vogels | Vossenrasters geplaatst in Haarlemse Hekslootpolder voor bescherming vogels

Vossenrasters geplaatst in Haarlemse Hekslootpolder voor bescherming vogels

De gemeente Haarlem heeft in samenwerking met onder andere Landschap Noord-Holland en verschillende vrijwilligersgroepen vossenrasters geplaatst in de Haarlemse Hekslootpolder als bescherming voor de broedende weidevogels.
Het broedseizoen van de vogels is op dit moment in volle gang. De rasters zijn voor een pilot geplaatst om de vossen te weren uit het natuurgebied.

Volgens de gemeente Haarlem is de Hekslootpolder de laatste plek binnen hun gemeentegrenzen waar weidevogels op grotere schaal broeden. Zij hebben daarom in samenwerking met de gemeente Spaarnelanden diverse vrijwilligersgroepen, agrariërs en Landschap Noord-Holland verschillende maatregelen genomen. De boeren in de omgeving zullen bijvoorbeeld hun maaiwerkzaamheden uitstellen totdat de kuikens het nest verlaten.

De vossenrasters staan onder stroom die ze verkrijgen via een zonne-energiesysteem. Ze zijn ongeveer anderhalve meter hoog en zijn rondom drie percelen geplaatst.

bron: nu.nl

Vos met prooi

Bekijk ook

Friese vogelbond verwacht vroegste ljipaai ooit

Het eerste kievitsei van 2019 wordt vrijdag al gevonden, vroeger dan ooit in Nederland. Dit ...

2 opmerkingen

  1. Het begint door te dringen,heeft lang geduurt,vossen ? Marters, verwilderde katten,zijn een groot probleem,niet de boeren, onze habitat verwijnt voor de vogels ,en wat overblijft zijn de rovers.

  2. De “echte” boeren zijn wel goedwillend die hebben hun eigen visie, de boeren die alleen gericht zijn op productie hobbelen maar wat achter de LTO aan en daar komt op de langere termijn gestront van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *