donderdag 18 januari 2018
Homepage | inheemse vogels | Voor drie euro op de foto met vastgebonden uil in Amsterdam Zuidoost: ‘Trieste vertoning’

Voor drie euro op de foto met vastgebonden uil in Amsterdam Zuidoost: ‘Trieste vertoning’

De Partij voor de Dieren vraagt het stadsbestuur om opheldering over het gebruik van vastgebonden roofvogels en uilen op braderieën in Zuidoost.
Meerdere Amsterdammers tipten de partij omdat ze zagen dat op braderieën in Amsterdamse Poort en Reigersbos er tenminste vier vogels op een paal of kast zaten, vastgebonden met hun poot aan een touw. Omstanders konden voor drie euro op de foto met de vogels.
Volgens fractievoorzitter Johnas van Lammeren gaat het waarschijnlijk om een kerkuil en een oehoe, die allebei als beschermde inheemse diersoorten worden gezien. Hij spreekt van een ‘trieste vertoning, hoe deze vogels, gevangen gehouden in een onnatuurlijke omgeving, als vorm van commercieel vermaak worden ingezet’.
Van Lammeren vraagt of het stadsbestuur van de praktijken op de hoogte is, of zij ook vindt dat het dierenleed met zich meebrengt en of de gemeente bereid is om bij de Rijksoverheid aan te dringen op strengere regelgeving.

bron en foto: AT5

vastgeboden-vogel

Bekijk ook

Smokkelaars dumpen bijna driehonderd exotische vogels in oceaan

Smokkelaars van wilde dieren hebben kooien vol zeldzame vogels in de oceaan gedumpt nadat ze ...

1 opmerking

  1. Als het wettelijk niet klopt moet er aangifte worden gedaan bij de aangewezen instanties en niet bij de partij voor de dieren want die zijn niet erg objectief. De voorzitter van deze partij springt er volgens mij zonder exacte gegevens direct boven op.Hij zegt waarschijnlijk gaat om een kerkuil en oehoe. En dan krijg je weer de standaard vragen aan het stadsbestuur. Vraag mij ook af hoe hij weet dat het Amsterdammers zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *