donderdag 18 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | Vogelgriep in Fryslân

Vogelgriep in Fryslân

Update zondag 11 december, 18.30 uur
De oproep om niet het veld in te gaan, wordt uitgebreid richting jagers. Dit om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen.
Vandaag heeft Wetterskip Fryslân weer rond de 200 dode smienten aangetroffen. Daarmee komt het aantal dode en opgeruimde vogels sinds de uitbraak afgelopen woensdag op 1000. Gebieden waar eerder vogels zijn aangetroffen worden morgen opnieuw nagelopen, om te bewaken dat het water schoon blijft en te zorgen dat de verspreiding van het virus stopt. Speciale aandacht hebben de veldwerkers daarbij voor het Van Panhuijskanaal tussen Bolsward en Makkum. Daar zijn vandaag meerdere dode smienten aangetroffen. Er komen steeds meer meldingen uit het noordoosten van Friesland. Daar gaan morgen opnieuw meerdere teams het veld in om te speuren naar dode vogels en die meteen op te ruimen. Daarmee hopen we verdere uitbreiding van het virus in die richting te dammen. Wetterskip Fryslân werkt hierin nauw samen met Staatsbosbeheer, It Fryske Gea, Natuurmonumenten en de betreffende gemeenten.

bron: veiligheidsregiofryslân.nl

De anas penelope of smient
De anas penelope of smient

Bekijk ook

Actie tegen illegale dierenhandel, dus ook vogels

Nederlandse opsporingsautoriteiten beginnen donderdag samen met Meld Misdaad Anoniem een campagne tegen de illegale internationale ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *