donderdag 25 april 2019
Homepage | overige | Vogelbescherming Nederland en Dordrechts Museum rond tentoonstelling Een koninklijk paradijs

Vogelbescherming Nederland en Dordrechts Museum rond tentoonstelling Een koninklijk paradijs

Vogelbescherming Nederland en het Dordrechts Museum gaan samenwerken rond de tentoonstelling Een koninklijk paradijs – Aert Schouman en de verbeelding van de natuur. Deze omvangrijke expositie is vanaf 19 februari 2017 te zien in Dordrecht. Aert Schouman (1710-1792) is de belangrijkste Nederlandse dierenschilder van de achttiende eeuw. Zijn aquarellen met exotische vogels behoren tot de mooiste die er ooit zijn gemaakt. Schoumans werk is een waar paradijs voor zowel kunst- als vogelliefhebbers.
Het Dordrechts Museum is erg blij met de samenwerking met Vogelbescherming Nederland. Volgens museumdirecteur Peter Schoon ligt deze ook voor de hand. “Schouman had een enorme belangstelling voor flora en fauna. Zijn prachtige werken met vogels zijn tot ver over de landsgrenzen bekend. Zijn werk is niet alleen van kunsthistorisch maar ook van natuurhistorisch belang. In de eeuw van de Verlichting was er grote belangstelling voor de natuur. Met een natuurbeschermingsorganisatie als samenwerkingspartner kunnen we deze interesse naar het heden vertalen.”

Meest geliefde onderwerp
Het initiatief voor de samenwerking kwam van het museum. Conservator Sander Paarlberg: “Wij hebben dan wel veel kennis in huis over de schilder, maar we weten als museumorganisatie weinig over zijn meest geliefde onderwerp: vogels.” Vogelbescherming Nederland neemt dan ook een deel van de zaalteksten voor hun rekening, waardoor de bezoeker meer te weten komt over de vogels die Schouman heeft geschilderd.

bron:Vogelbescherming

Een werk van Schouman
Een werk van Schouman

Bekijk ook

Zoo Antwerpen helpt pinguïns zoeken naar partner met “lichtshow”

De Zoo Antwerpen gaat zijn koningspinguïns helpen om meer kweeksucces te boeken door middel van ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *