woensdag 17 oktober 2018
Homepage | wetenswaardigheden | VADER EN BROER BETRAPTE VELDRIJDSTER RISKEREN 5 JAAR CEL VOOR VOGELDIEFSTAL

VADER EN BROER BETRAPTE VELDRIJDSTER RISKEREN 5 JAAR CEL VOOR VOGELDIEFSTAL

“Die familie deinst voor niets terug.”

Bij vogelhandel De Gouldamandine in Varsenare kijken ze niet op van de heisa rond veldrijdster Femke Van den Driessche, die op het WK betrapt werd met een motortje in haar fiets. Haar vader Peter en broer Niels riskeren tot 5 jaar cel voor de diefstal van twee dure parkieten in de winkel.

Patricia Inghelbrecht (38), zaakvoerster van vogelhandel De Gouldamandine in Varsenare, ontdekte gistermorgen in de krant dat er een link bestaat tussen de diefstal van twee dure parkieten in haar winkel en het incident rond de gemotoriseerde fiets van Femke Van den Driessche (19) op het WK veldrijden. “Ik wist de naam van twee van de daders en had ook vernomen dat een van de twee (Niels, red.) een veldrijder was die geschorst was voor doping”, zegt Patricia. “Nooit legde ik de link met de heisa rond Femke Van den Driessche, tot ik vanmorgen (gistermorgen, red.) jullie krant las.”

De vogeldiefstal dateert van 20 februari 2015. Die bewuste avond kwamen drie mannen de zaak van Patricia op de Gistelsteenweg binnengestapt. “Ik herinner me die dag nog levendig”, vertelt de vrouw. “Zeker omdat het drietal enorm vriendelijk was. Ze stapten de winkel rond en bekeken alle vogels zorgvuldig. Ik ben normaal niet wantrouwig, maar hield ze toch tien minuten in de gaten op de camerabeelden.”

Beelden op Facebook
Toen Patricia een klant aan het bedienen was, sloegen de dieven toe. Ze openden de kooi van een koppeltje Lancashire-parkieten, staken ze in zakken en wandelden naar buiten. “Ze bedankten me zelfs nog omdat ze eventjes hadden mogen rondkijken. Ik had niets door. De parkieten waren stil, omdat het donker was in die zakken en ze dachten dat het nacht was.”

Jammer genoeg voor de dieven had Patricia hen op camerabeelden staan. Die beelden zette de vrouw op Facebook. Via een anonieme tip kwam de politie uit bij Peter Van den Driessche (46), zoon Niels (22) en een vriend van hem. Peter en Niels Van den Driessche blijken nu familie van veldrijdster Femke. “Het is duidelijk dat ze voor niets terugdeinzen”, vindt Patricia, die weinig geloof hecht aan de uitleg over het motortje in de fiets. “Het is allemaal te toevallig dat net een fiets die lijkt op de hare in de materiaalpost werd geplaatst. Ook bij de diefstal hier in de winkel gingen ze erg koel te werk. Op de beelden zie je hoe vader Peter om de hoek kijkt en het signaal geeft aan zijn zoon en diens vriend om toe te slaan.”

Nog dit jaar zullen de Van den Driessches zich voor de Brugse rechtbank moeten verantwoorden voor de vogeldiefstal. “Er is nog geen concrete datum bekend”, zegt Patricia.

Wantrouwen
“We namen ondertussen wel een advocaat onder de arm en zullen ons burgerlijke partij stellen. De vogeltjes, die samen vierhonderd euro waard zijn en vooral gebruikt worden om te kweken, hebben we terug. Veel erger is het wantrouwen dat ik een maand lang gevoeld heb tegenover iedereen die mijn winkel binnenkwam. Die klanten verdienden dat niet.” Als de drie dieven veroordeeld worden, riskeren ze celstraffen tussen een maand en vijf jaar. De rechter kan ook boetes tot 3.000 euro opleggen.

overgenomen van: http://www.hln.be/regio/nieuws
foto: “Marianne Vos 2015” by Victor van Werkhooven Wikimedia Commons –

Onze eigen Marianne Vos, die zonder motortje kan winnen !
Onze eigen Marianne Vos, die zonder motortje kan winnen !

Bekijk ook

Van restauranteigenaar naar papegaaienshow: ‘Ik ben alles verloren’ (met video)

Met elke zonnestraal staat Salvatore met zijn papegaaien op Scheveningen. Voor een luttele € 2,- ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *