donderdag 20 september 2018
Homepage | inheemse vogels | UITSTEL VOOR UITBREIDING VLIEGVELD LELYSTAD

UITSTEL VOOR UITBREIDING VLIEGVELD LELYSTAD

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld. Tegen de uitbreiding van het vliegveld bestaat veel weerstand. Burgers vrezen veel meer geluidsoverlast. Natuurbeschermingsinstanties vrezen veel aanvaringen tussen vliegtuigen en vogels

Bronnen bevestigen berichtgeving hierover van RTL Nieuws en De Telegraaf. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) maakt het besluit later in de ochtend (21 feb) op een persconferentie bekend.

De luchthaven van Lelystad moet vakantieverkeer van Schiphol gaan overnemen. Lelystad zou op 1 april 2019 open gaan, maar dat wordt dus zeker een jaar later. Het zou in eerste instantie gaan om 10.000 vliegbewegingen tot 2023.

bron:Vroegevogels/RTL

 

Bekijk ook

In Nieuwkoop: goed lepelaar jaar

In de omgeving van de Nieuwkoopse Plassen hebben dit jaar 38 lepelaar paartjes gebroed. Dat ...

2 opmerkingen

  1. Iedere uitbreiding ,of dit nu een woonwijk is of een snelweg of een fabriek ,zal geluids hinder met zich meebrengen,ook zal de natuur weer een stuk in moeten leveren, hoogbouw is een mogelijkheid voor wonen ,maar vliegen ? Zal steeds een onderdeel worden van een met name goede ecenomie , ja wal willen we ? Niet meer met het vliegtuig op vakantie is een mogelijkheid, deze verplichting is niet noodzakelijk? Maar dan ? Begint een ieder te stijgeren omdat ze dat ondertussen als een fundamenteel recht zienšŸ™„
    Dus wat blijft er over ? Geen vakantie met een vliegtuig ,of een vliegveld ,wie het weet mag het zeggen.

  2. Prima laten ze nog is goed nadenken hoeveel schade er wordt aangericht voor een betrekkelijk kleine groep die er van profiteer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *