zondag 25 februari 2018
Homepage | regelgeving | Twee pluimveebedrijven mogen weer aan de slag

Twee pluimveebedrijven mogen weer aan de slag

Twee pluimveebedrijven in de omgeving van Biddinghuizen mogen weer gevogelte en eieren gaan vervoeren, zij het onder strenge voorwaarden. Ze bevinden zich aan de rand van het gebied waar vogelgriep is vastgesteld.

De dieren moeten via een speciale route en volgens een hygiëneprotocol naar een slachthuis in Nunspeet worden gereden op de dag dat ze ook worden geslacht. Het transport moet een dag van tevoren bij het ministerie van Economische Zaken worden gemeld.

Ook voor het vervoer van eieren die bedoeld zijn voor consumptie gelden transport- en hygiënevoorschriften. Ze moeten verplicht worden ingepakt bij een pakstation in Nunspeet.

Besmettelijk
Afgelopen zondag werd vastgesteld dat een eendenbedrijf in Biddinghuizen is getroffen door de zeer besmettelijke H5N8-variant van de vogelgriep. Op andere vestigingen van het bedrijf werd het virus niet gevonden. Wel werden ook daar de vogels preventief geruimd.
Er zijn geen aanwijzingen voor andere besmettingen, zegt het ministerie. Daarom mogen de twee bedrijven aan de grens van het ‘toezichtsgebied’ van het besmette bedrijf weer aan het werk.

bron: NOS

kippen-toom

Bekijk ook

UITSTEL VOOR UITBREIDING VLIEGVELD LELYSTAD

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld. Tegen de uitbreiding van het ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *