woensdag 23 januari 2019
Homepage | natuurbescherming | Tongenaar (40) sluit uil op in kelder

Tongenaar (40) sluit uil op in kelder

TONGEREN – Een 40-jarige man uit Tongeren kreeg maandag een geldboete van 600 euro of een vervangende gevangenisstraf van 20 dagen omdat hij een uil opsloot in zijn kelder. “Ik kan zo’n groot beest toch moeilijk in mijn living zetten?”, zei hij voor de rechter.
De veertiger heeft naar eigen zeggen een groot hart voor dieren. Dat illustreerde hij graag met zijn grote verzameling exotische soorten. Zo had hij in zijn living een terrarium met slangen en een leguaan. In zijn kelder hield hij een oehoe gevangen. “Ik zette de uil overdag buiten,” legde hij uit aan de rechter. Toch zouden de dieren volgens een anonieme tipgever bij de politie niet de nodige verzorging krijgen.
Leguaan en slangen
“De uil zat in de kelder vast aan een korte ketting”, aldus de procureur. “Hij moest een volière kopen maar dat deed hij niet. Verder heeft hij ondertussen zijn leguaan verkocht en zijn de slagen ontsnapt. Hij is niet in staat om dieren te houden.” Ook de rechter dacht er het zijne over en veroordeelde de man tot een geldboete van 600 euro. Verder mag hij ook drie jaar lang geen dieren meer houden.

bron: hbvl.nl
1280px-Oehoe2008

Bekijk ook

Grote zorgen over de vogelpopulatie rondom Lelystad Airport

De tweede kamerfractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) maakt zich grote zorgen over ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *