woensdag 19 september 2018
Homepage | foto & film | Studente filmt extreem voorbeeld van plastic in vogelmaag (video)

Studente filmt extreem voorbeeld van plastic in vogelmaag (video)

Toen masterstudente Anastasia O’Donoghue de eerste maag van een Schotse stormvogel opensneed viel haar meteen de uitzonderlijke hoeveelheid plastic op. Omdat deze vogel nog een tweede maag heeft, hield ze de mobiele telefoon bij de hand.
O’Donoghue doet onderzoek naar plastics in de magen van vissen, maar hielp die dag collega’s bij het opensnijden van de magen van stormvogels.

De meeste stormvogels uit het Noordzeegebied hebben iets van plastic in hun maag. Vaak zijn dat kleine, niet direct opvallende stukjes. Toen student Anastasia O’Donoghue de inhoud van de maag van een stormvogel van de Schotse Shetlandeilanden blootlegde, keek ze op van de uitzonderlijke hoeveelheid plastic.
Omdat stormvogels twee opeenvolgende magen hebben, maakte ze met haar smartphone een filmpje tijdens het openen van de tweede maag.
Grote, harde plastics
Die bleek naast kleine stukjes schuimplastic en lapjes flexibel plastic veel grote, harde plastics te bevatten waaronder een herkenbaar deel van een plastic deksel van een bekend merk instantkoffie.
Na het schoonmaken, drogen en wegen van het plastic bleek deze vogel bijna 5 gram plastic in de maag te hebben. Gemiddeld in de Noordzee hebben stormvogels rond de 0,3 gram plastic in hun maag.

bron: hln.be

Bekijk ook

STEENLOPERS IN ZOMERKLEED (video)

Theo Schreuder filmde deze foeragerende steenlopers op de zuidpier in IJmuiden. Dit is nog hun ...

1 opmerking

  1. Ja dit is een ramp voor dieren in alle categorieën, misschien dat we een week lang dit op het menu zetten in de restaurants over de hele werel, er mensen gaan nadenken dat je deze troep niet kunt eten, maar zover zal het wel niet komen, wij gaan door met de troep van ons afgooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *