dinsdag 23 april 2019
Homepage | natuurbescherming | Rotterdamse plastic vreter de zee op.

Rotterdamse plastic vreter de zee op.

The Ocean Cleanup heeft afgelopen weekend de baai van San Francisco verlaten. Het in Rotterdam gevestigde bedrijf onder leiding van de 24-jarige Boyan Slat gaat de strijd aan tegen de plasticsoep in de oceaan. Zij gaan de eerste maanden testen uitvoeren op de Stille Oceaan.
Vijf jaar lang heeft het bedrijf gewerkt aan de 600 meter lange ‘slurf’, een drijvende plastic barrière die plastic uit de oceaan kan halen. De slurf is nu ongeveer 170 kilometer verwijderd van San Francisco, op weg naar een testlocatie op 500 kilometer van de Amerikaanse stad vandaan. Daar wordt de plasticvanger twee weken getest.
Bedreiging
The Ocean Cleaunp is een project van de jonge wetenschapper Boyan Slat uit Delft. Via crowdfunding haalde hij een paar jaar geleden 2 miljoen euro op voor zijn pilotproject waaraan hij en zijn team in de afgelopen jaren in Rotterdam hebben gewerkt.
Het plastic dat in de wereldzeeën drijft, vormt een grote bedreiging. Vooral voor dieren. Ze eten het plastic per ongeluk op, stikken erin of sterven door vergiftiging. Naar schatting één miljoen vogels en 100 duizend zoogdieren leggen jaarlijks het loodje door plastic op zee.

bron en foto:Rijnmond.nl

De plastic vreter

Bekijk ook

Nationale kampioenschappen 2020

De Mondial ligt nog maar net achter ons of de voorbereidingen voor het NK zijn ...

1 opmerking

  1. Prima initiatief zal nog wel wat kinderziekten hebben,maar de aanzet is er.Vaak staat er op verpakkingen een naam product(reclame) ed ,kun je mooi zien herkomst troepsoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *