donderdag 18 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | PvdD eist vogelradars in Groningen

PvdD eist vogelradars in Groningen

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie snel de beloofde vogelradars plaatst bij de windmolens bij Oostpolder en Geefsweer.
De partij vraagt zich af waarom gedeputeerde Staten de eerder beloofde vogelradars nog niet heeft geplaatst. Via schriftelijke vragen dringt de PvdD op plaatsing aan.
Volgens Milieu Effect Rapportage zullen veel dierend e dood vinden, maar hoe veel is tot op heden nog onvoldoende onderzocht.
De Statenfractie van de Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de verwachte sterfte bij de dieren en heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college.
De Partij voor de Dieren vindt het verbazingwekkend dat op vogelvliegroutes windmolens worden geplaatst. De molens zouden voor veel dodelijke vogels en vleermuizen zorgen.
,,We willen dat de provincie alsnog vogelradars met een stilstand voorziening verplicht stelt voor deze twee windparken”, zegt Statenlid Ankie Voerman.

bron:dvhn

Windmolenpark, een gevaar voor vogels

Bekijk ook

Roeken afschieten in Zuid-Holland mag

DEN HAAG – Het afschieten van roeken in fruitboomgaarden in de Alblasserwaard-Oost, de Tielerwaard-West, Vijfheerenlanden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *