maandag 23 juli 2018
Homepage | uitheemse vogels | PINGUÏNKUIKENS VERHONGEREN MASSAAL OP ANTARCTICA

PINGUÏNKUIKENS VERHONGEREN MASSAAL OP ANTARCTICA

Een kolonie van circa 40.000 Adeliepinguïns op Antarctica heeft een rampzalige broedperiode achter de rug. Op twee pinguïnkuikens na zijn alle jongen verhongerd. Het is de tweede keer in vier jaar dat de kolonie een dergelijke slag te verwerken krijgt, terwijl het in de vijftig jaar daarvoor nooit is voorgekomen.

Verhongerde pinguïnkuikens
Franse onderzoekers ontdekten de twee overlevende pinguïns in de kolonie op Petrels Island. Verspreid over het eiland vonden ze duizenden verhongerde kuikens en niet uitgekomen eieren, meldt de zender France Info.

Kuikens in de regen en de kou
In 2013 overleefde geen enkel kuiken, wat volgens Franse deskundigen kwam door een ongewoon grote hoeveelheid zee-ijs en zware regenval. Daardoor moesten de pinguïns 100 kilometer extra afleggen om eten te zoeken, terwijl de kuikens in de regen achterbleven en niet warm wisten te blijven.

Antarctica heeft dit jaar juist heel weinig zee-ijs, maar in het gebied rond de kolonie kwam juist wel veel zee-ijs voor.

Bron: ANP

De adelie pinguin

Bekijk ook

Slangenarend voelt zich thuis in De Biesbosch, geen exotische slangen maar kikkers op het menu

WERKENDAM – “Een bijzonder boeiende vogel”, typeert boswachter Jacques van der Neut de slangenarend die ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *