vrijdag 21 september 2018
Homepage | vogelverenigingen | Parkietenhok Zierikzee waait kapot; vogels gevlogen

Parkietenhok Zierikzee waait kapot; vogels gevlogen

Het was even schrikken voor Cynthia Hanse uit Zierikzee. Een enorme windvlaag maakte haar wakker in de nacht van dinsdag op woensdag. Ze spoedde zich naar buiten, naar het hok van haar parkieten, maar het kwaad was al geschied: de vogels waren gevlogen.
“Er is niets wat we hadden kunnen doen om dit te kunnen voorkomen”, vertelt de Zierikzeese. “Toen we er achter kwamen wat er was gebeurd, was het al te laat. Ik vind het zo vervelend voor de vogels, die zijn waarschijnlijk helemaal gedesoriënteerd ergens anders terecht gekomen.”
Op Facebook doet Hanse een oproep. In Zierikzee gaan mensen op zoek. Maar na een volle dag speuren is er nog geen spoor te bekennen van de kwetterende vogels. Hanse: “Ik probeer hoop te houden dat ze nog gevonden worden, maar misschien zijn ze wel verder weg dan we denken.” De vogeltjes zijn voor hun voedsel afhankelijk van Hanse, dus ze hoopt dat ze snel gevonden worden. “Het liefste heb ik ze zo snel mogelijk thuis.”
Redactie Vogelblad: Er is vast wel een liefhebber in de buurt die Cynthia weer aan een paar kleurparkietjes helpt.

bron:omroepzeeland
foto: Cynthia Hase

Toen ze nog thuis zaten.

 

Bekijk ook

Uit nieuwsbrief 5 van COM-Mondial Zwolle 2019

Vraagprogramma Mondial Op de Mondial-site is reeds het concept-vraagprogramma gepubliceerd welke inmiddels kleine aanpassingen heeft ...

1 opmerking

  1. Of een slechte staat van het hok? Krijg je ook eens weer wat nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *