zondag 24 juni 2018
Homepage | overige | Papegaai houdt brandweer twee uur bezig, weg afgezet om vogel te vangen

Papegaai houdt brandweer twee uur bezig, weg afgezet om vogel te vangen

TILBURG – De brandweer in Tilburg is vrijdagavond twee uur bezig geweest met het vangen van een papegaai. Het beestje liet zich niet pakken en vloog keer op keer naar een andere hoge plek.

Er kwam zelfs een hoogwerker van de brandweer aan te pas om het beestje te vangen. De Burgemeester Brokxlaan werd daarom een tijdlang afgezet.

De papegaai had duidelijk geen zin om terug te gaan in zijn kooitje. De eigenaresse van de papegaai mocht in de hoogwerker mee naar boven om de vogel uit de boom aan het Energieplein te halen. Maar net toen het bakje de boomtop bereikte, vloog de papegaai naar een boom aan de Brokxlaan.

Naar beneden spuiten
Het beestje had in de tweede boom een goed beschut plekje gevonden. De hoogwerker kon daar niet bij komen. Omdat hij ook niet op de lokroepen van het baasje af kwam, probeerde de brandweer de vogel naar beneden te spuiten met de waterspuit.

Ook daar had de vogel geen trek in. Hij vloog naar een hijskraan in de buurt, en vervolgens naar het dak van een flat aan de Spoorlaan. Daar wisten de brandweermannen het beestje eindelijk te pakken, na een achtervolging van twee uur.

bron en foto: omroepbrabant/JeroenStuve

Brandweer in actie
Brandweer in actie

Bekijk ook

Petitie tegen roofvogelaanvallen overhandigd aan Tweede Kamer

Afgelopen dinsdag was het dan zover, we konden DE petitie aanbieden aan de Tweede Kamer ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *