woensdag 17 oktober 2018
Homepage | regelgeving | Ontwikkelingen vogelgriep Werkendam en Den Oever

Ontwikkelingen vogelgriep Werkendam en Den Oever

WERKENDAM
Ook in Werkendam zijn dode wilde watervogels gevonden waarbij het vogelgriepvirus is vastgesteld. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Martijn van Dam aan de Tweede Kamer. Hoeveel, wanneer en waar de vogels precies zijn gevonden, kan het ministerie van Economische Zaken woensdag niet mededelen.

Volgens een woordvoerder van het Ministerie werden er meerdere dode vogels gevonden en is bij zeker een van de vogels het betreffende virus HPAI H5N8 gevonden. Daarmee belandt Werkendam in het rijtje Zeewolde, Monnickendam, Rotterdam, Oostzaan, Medemblik en Durgerdam, waar het virus onlangs ook is vastgesteld.

Ook elders in de provincie, in de omgeving van Waalwijk, Uden en Berghem, heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nieuwe onderzoeken lopen naar gevonden dode vogels. Daarvan zijn de uitslagen nog niet bekend.
bron:omroepbrabant

DEN OEVER
Bij een hobbyhouder in Den Oever is bij een dode zwaan het vogelgriepvirus HPAI H5N8 aangetroffen. Op deze locatie werden bij nader onderzoek nog een eend en een kip positief bevonden. Deze locatie is op 17 november besmet verklaard. Voor de hobbyhouder in Den Oever betekende dit helaas dat vrijdag jl. zijn kippen en (water)vogels moesten worden gedood. Tijdens het doden van de dieren bleek dat er inmiddels meerdere dieren ziek waren. Dat schrijft staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken (EZ) in een brief waarmee hij de Tweede Kamer informeert over de stand van zaken rondom vogelgriep.
bron: Agriholland

kippen-toom

Bekijk ook

Colombiaans streven: duiven op het Plaza Bolivar niet langer voeren

Colombia is een campagne gestart die ervoor moet zorgen dat toeristen niet langer voer geven ...

1 opmerking

  1. Deze vogels zijn in ieder geval niet in Urk gevonden,ja misschien wel gevonden? Maar daar liggen ze nog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *