woensdag 14 november 2018
Homepage | vogelverenigingen | Nederlandse Kampioenschappen voor vogels 2018 voor het eerst in Zwolle

Nederlandse Kampioenschappen voor vogels 2018 voor het eerst in Zwolle

De IJsselhallen in Zwolle zijn dit jaar het toneel van de Nederlandse Kampioenschappen voor volièrevogels. Het kampioenschap wordt voor het eerst in Zwolle gehouden. Dat gebeurt onder de naam ‘VOGEL 2018′. Er komen zo’n 25000 vogels naar Zwolle.

Het is een nieuwe uitdaging voor de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Tot vorig jaar werden de Nederlandse Kampioenschappen in Apeldoorn georganiseerd. Omdat de hal daar niet meer beschikbaar was, werd uitgeweken naar Zwolle.

Veel vrijwilligers verhuizen tijdelijk mee. Daarnaast zal er door scholengemeenschap “De Groene Welle” uit Zwolle assistentie worden verleend op gebied van verzorging van vogels.

Het gebruik van de IJsselhallen voor dit evenement is bovendien een goede testcase voor een nog grotere uitdaging die de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers is aangegaan: het organiseren van de Mondial 2019, een wereldtentoonstelling, waarbij meer dan het dubbele aantal vogels uit meer dan 40 landen aanwezig is.

VOGEL 2018 wordt van 11 januari tot en met 14 januari gehouden in de IJsselhallen.

bron:rtvoost

 

Bekijk ook

Vogelmarkt keert terug naar IJsselhallen in Zwolle

Zwolle – Onlangs maakte Vereniging de Volièrevriend, die de Zwolse Vogelmarkt 34 jaar heeft georganiseerd, ...

2 opmerkingen

  1. 25000 vogels is toch wel ruim overschat.
    De helft ervan (12500) zal meer dan waarschijnlijk het totaal aanwezige vogels het dichts benaderen. Ook al vanwege huidige vogelgriep maatregelen, en waarvan dan nog ongeveer een derde ervan in de verkoop.

    Waar is de tijd dat voor de “samenwerking” beide vogelbonden elk afzonderlijk minstens aan dit aantal vogels kwamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *