woensdag 23 januari 2019
Homepage | wetenswaardigheden | Nederlander spot 6.833 vogels – en is nu officieuze wereldrecordhouder

Nederlander spot 6.833 vogels – en is nu officieuze wereldrecordhouder

Op een koffieplantage op Panama verbrak Arjan Dwarshuis het wereldrecord vogelkijken. Begin november streefde de 30-jarige Amsterdammer het aantal van 6.042 vogelsoorten spotten in een jaar voorbij. Een witkeelbospatrijs werd zijn 6.043ste soort. Zijn reisgenoten hadden een fles champagne en een sigaar meegenomen. Ter plekke citeerde Dwarshuis de befaamde lijfspreuk van Hannibal uit de televisieserie The A-Team: ‘I love it when a plan comes together.’

Maandag keerde Dwarshuis terug van zijn zogeheten Biggest Year, de ultieme uitdaging in de vogelarij: zo veel mogelijk soorten spotten in een jaar. In schrikkeljaar 2016 bereisde hij 40 landen in 366 dagen, waar hij in totaal 6.833 vogelsoorten zag (en hoorde). Zonder een dag rust te nemen.

Het vorige record, op naam van de Amerikaan Noah Strycker, verbrak Dwarshuis dus met bijna 800 soorten. Daarna vloog hij nog naar onder meer Amerika en Vietnam om zijn aantal op te schroeven. Een officieel wereldrecord is het helaas niet, want dan had er het hele jaar een waarnemer van The Guinness Book of World Records mee op reis gemoeten.

bron en foto: volkskrant

kampioenspotter

Bekijk ook

Ontsnapte rode ibis gezocht, nu ook in Vlaanderen

Johny De Neve uit Wontergem is op zoek naar een van zijn vier rode ibissen. ...

2 opmerkingen

  1. Zou wel zo’n baas willen hebben.? 1 jaar vogelsoorten spotten over de hele wereld.
    Of ? Hebben wij dat betaald?

  2. Met deze Amsterdammer valt niet te spotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *