vrijdag 24 mei 2019
Homepage | natuurbescherming | NA DIERENMISHANDELING HOUDVERBOD MOGELIJK

NA DIERENMISHANDELING HOUDVERBOD MOGELIJK

Daders van dierenmishandeling kunnen straks een houdverbod van maximaal tien jaar tegemoet zien, om te voorkomen dat ze opnieuw de fout ingaan. Deze maatregel moet dierenleed voorkomen. Dat staat in een wetsvoorstel dat minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) voor advies naar betrokken instanties heeft gestuurd, ook namens zijn collega Carola Schouten van (LNV).

Houdverbod na dierenmishandeling
Een houdverbod is nu al mogelijk, maar alleen als bijzondere voorwaarde bij een voorwaardelijke straf. Bij overtreding daarvan moet de dader weliswaar zijn volledige straf ondergaan, maar vervalt het houdverbod. In de praktijk kan dit betekenen dat een veroordeelde na het uitzitten van zijn straf opnieuw dieren gaat houden met alle gevolgen van dien. Met het nieuwe wetsvoorstel wordt dit voorkomen.

De officier van justitie kan volgens het voorstel ook een gedragsaanwijzing opleggen aan verdachten, om ervoor te zorgen dat zij in elk geval tot aan de behandeling van hun rechtszaak geen dieren houden.

bron: ANP

Bekijk ook

Buik vol (van) plastic

Een lamme vleugel, een geknakt pootje, ondervoede jonkies. Eenmaal in de zorgzame handen van De ...

2 opmerkingen

  1. Gaan we weer? Een houders verbod ? Weer een andere interpretatie, van? Wie bepaald ? En hoe?
    Als je een onbezoldigd ambtenaar hebt zonder een goede opleiding, zal dingen anders benaderen als een persoon die met dieren opgroeid,
    De tijd dat boer koekoek zijn pony s,winters binnen moest zetten ? Omdat de westerlingen dit vonden ligt al wel achter ons,maar geeft aan dat inzichten verschillend zijn.
    Een wet dat je ten alle tijde goed en verantwoord voor je dieren moet zorgen,geeft meer ruimte,voor misstanden.

  2. Wat als deze persoon op naam van een ander zijn praktijken voortzet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *