dinsdag 23 april 2019
Homepage | regelgeving | Meer dan 340 grijze roodstaart papegaaien in beslag genomen in Istanboel

Meer dan 340 grijze roodstaart papegaaien in beslag genomen in Istanboel

De Turkse douane heeft in Istanboel 341 exemplaren van de wereldwijd bedreigde grijze papegaai in beslag genomen.
De vogels werden ontdekt in een pakhuis, aldus het staatspersbureau Anadolu dinsdag. De autoriteiten waren vooraf getipt. De papegaaien werden uit Congo via Irak naar Turkije gesmokkeld. Tien vogels overleefden de reis niet, de overige dieren werden naar een opvangcentrum in de stad Bursa gebracht.
De handel in Afrikaanse grijze papegaaien, die in het wild worden gevangen, is sinds vorig jaar verboden. Enkel in gevangenschap gekweekte exemplaren mogen nog verkocht worden. De dieren staan op de rode lijst van bedreigde vogelsoorten. Smokkelaars verdienen er goed geld aan.

bron:nieuwsblad.be

Bekijk ook

Aanpassingen aan het 95 punten systeem ingaande komend tentoonstellingsseizoen

Het KMV-bestuur heeft in overleg met het hoofdbestuur van de NBvV een aantal aanpassingen in ...

1 opmerking

  1. Ja ,krijg je door de import stop te zetten ,wil het niet goed praten ,maar ook niet verwerpen,wij in nederland kweken hier heel goed mee,maaar ? Mogen ook deze niet exporteren ,nee ook niet geringd en niet uit gevangenschap,
    Ja ? En dan krijg je excessen ,iets wat niet nodig is en was.
    Export van nagekweekte dieren ,mits geringd ,zou over de hele wereld ,op een verantwoorde mannier verstuurd moeten kunnen worden
    Maar onze ? En andere landen hebben een kleine groep schreeuwers die overal gehoord mogen worden,de rest moet de snavel dicht houden.
    Net zo iets als de veganstreaker hij wil geen vlees eten ,dus de rest mag ook niet.onze radar presentator denk er net zo over,en deze krijgen een groot podium,probeer dat als vogel houder eens om bij witteman of jilinek aan tavel te komen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *