dinsdag 16 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | Meer dan 200 nestkasten in Berkenwoude

Meer dan 200 nestkasten in Berkenwoude

BERKENWOUDE – Vrijwilligers van de Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) hebben meer dan tweehonderd nestkasten in elkaar gezet. Deze worden zaterdag 27 februari in Berkenwoude overgedragen aan de deelnemers van het erfvogelproject.

De NVWK helpt met haar project ‘NVWK geeft erven vleugels’ erfeigenaren bij het geschikter maken van hun erf voor erfvogels. “We zien vogels als de ringmus, steenuil en grauwe vliegenvanger steeds minder door de modernisering van de erven en de nieuwbouw op het platteland”, vertelt projectleider Jaap Graveland. “De vogels hebben daardoor minder voedsel, schuilgelegenheid en nestplaatsen dan voorheen en onze adviezen richten zich op deze drie speerpunten.”

De nestgelegenheid kan weer vergroot worden door de aanplant van knotwilgen en streekeigen struikgewas, de aanleg van takkenrillen en houtstapels en natuurlijk ook door het plaatsen van nestkasten, zo weet Graveland. “In het project hebben vrijwilligers daarom meer dan tweehonderd nestkasten gemaakt, een prachtwijk voor erfvogels in de polder. We bouwen die wijk op 27 februari tussen 11.00 en 12.00 uur op op het Dorpsplein in Berkenwoude.”

Wethouder Dilia Blok van de gemeente Krimpenerwaard zal de wijk officieel openen. Vervolgens dragen de vrijwilligers de nestkasten over aan de erfeigenaren.

bron: rtvkrimpenerwaard
foto: idem

Nestkastjes klaar voor gebruik
Nestkastjes klaar voor gebruik

Bekijk ook

Ondernemen in Drenthe: van één papegaai tot de grootste opvang van Nederland(met video)

RTV Drenthe publiceert een artikel onder bovenstaande kop. Het artikel is geschreven door Robbert Oosting. ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *