woensdag 17 oktober 2018
Homepage | regelgeving | Mascotte Harly van Go Aheadaan de grond vanwege vogelgriep

Mascotte Harly van Go Aheadaan de grond vanwege vogelgriep

Zeearend Harly vliegt voorlopig niet meer. De mascotte van de Deventer voetbalclub Go Ahead Eagles moet voorlopig in zijn hok blijven. De kinderboerderij in Rijssen, Harly’s thuis, is gesloten en de roofvogelshow op woensdagmiddag gaat voorlopig niet door. Het zijn de gevolgen van de maatregelen om de verspreiding van vogelgriep te voorkomen.

Wedstrijd zonder Harley?
Vogeleigenaar Zandvoort houdt de ontwikkelingen met een schuin oog in de gaten: volgende week vrijdag speelt Go Ahead Eagles namelijk de volgende thuiswedstrijd. Mocht de ophokplicht dan nog steeds gelden, dan moeten de supporters in de Adelaarshorst het dus zonder de steun van Harly doen.
“We gaan volgende week bekijken of Harly al dan niet mag vliegen en of hij überhaupt vervoerd mag worden. Ik ben bang dat dit nog wel even gaat duren.” Of het eventuele gemis van Harly slecht nieuws voor de wedstrijd betekent Zandvoort niet zeggen. “Maar de fans zullen hem zeker wel gaan missen.”

Van de vogelgriep zullen de Heerenveen-supporters weinig merken; het Friese volkslied wordt gewoon gezonden.

go-ahead-logo

Bekijk ook

Colombiaans streven: duiven op het Plaza Bolivar niet langer voeren

Colombia is een campagne gestart die ervoor moet zorgen dat toeristen niet langer voer geven ...

1 opmerking

  1. Wens ik Zandvoort sterkte toe ,(eigenaar vogels)en hoop dat hij snel wel kan vliegen met zijn roofvogels,anders doet de partij voor de dieren ,en stichting aap en de dieren bescherming, hetzelfde als jaren geleden ,het is nu verboden? Dus houden we dat zo? Deden ze ook met de import en export.
    En de toenmalige staatssecretaris
    , je weet wel die in de binnenstad van Enschede woont ,en niets met dieren heeft , heeft dat goedgekeurd zonder zich er in te verdiepen .wat een ander daar van vond, logisch als je vegetariër bent, ben je op veel dingen tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *