woensdag 17 oktober 2018
Homepage | inheemse vogels | Man verliest enorme vogelcollectie door vogelgriep: “Ze kregen allemaal een spuitje”

Man verliest enorme vogelcollectie door vogelgriep: “Ze kregen allemaal een spuitje”

DEN OEVER De vogelgriep heeft radicaal een einde gemaakt aan de hobby van Joop Postema uit Den Oever. Afgelopen weekend werden 47 van zijn vogels geruimd nadat er bij 3 van de dieren vogelgriep was geconstateerd.
“Hij is er ziek van”, vertelt zijn zoon Rob. De ellende begon vorige week dinsdag toen een zwaan in het verblijf naast hun huis dood ging. Het dier werd opgestuurd naar Utrecht en daar werd vogelgriep vastgesteld. Daarna kwam een team de rest van de dieren controleren en bleken er nog twee dieren besmet te zijn.
“Die man is er al 25 jaar mee bezig. Dag en nacht is hij in de weer, dat vindt hij mooi, het is een hobby van hem. Hij is er erg teleurgesteld en erg verdrietig over”, zegt Rob. Zijn vader had een uitgebreide collectie van sierduiven en kalkoenen tot zwanen en kwakertjes.

Vrijdag stond er ineens een team op de stoep die alle dieren, dus ook de gezonde vogels, wilde komen ruimen. Eerst geeft de familie geen toestemming, maar na bemiddeling door burgemeester Nawijn gaan ze toch akkoord. “Ja dan komen er van die mannen met witte pakken, stofmaskers voor en brillen op. Je hebt geen keuze. Ze hebben alle dieren een spuitje gegeven.”

bron: toevoer.nl

sierduif

 

Bekijk ook

MAAK JEZELF BLIJ MET VOGELS DICHTBIJ

Word jij ook zo blij van vogels in je tuin of op je balkon? Hang ...

1 opmerking

  1. Zeer zonde ? Hier zou een nieuwe entstof voor moeten zijn.maar het probleem dat je dan niet kunt zien,of ze daadwerkelijk ziek zijn,omdat ze het virus als enstof inspuiten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *