dinsdag 21 mei 2019
Homepage | inheemse vogels | Kraai nestelt zich in lichtmast De Kuip

Kraai nestelt zich in lichtmast De Kuip

Deze kraai heeft een mooi plekje voor de bekerfinale zondag. De vogel heeft haar nest gebouwd in een lichtmast van het Feyenoordstadion. ‘Benieuwd of ze straks zo rustig op het nest blijven als De Kuip meermaals ontploft’, twittert politie IJsselmonde.
Volgens vogelkenner André de Baerdemaeker broeden kraaien al sinds jaar en dag in de lichtmasten van De Kuip. ,,Ze zitten gewoon graag hoog. Van het licht en de herrie hebben ze geen last, want dat zijn ze wel gewend. Bovendien valt er genoeg eten te halen wanneer er wedstrijden zijn, zoals frietjes. Doordeweeks voeden ze zich vooral met kevers en andere insecten uit onder andere de grasmat.”

Zwarte kraaien zijn uitstekende nestenbouwers, zegt De Baerdemaeker. ,,Naast takken en klei gebruiken ze daarbij ook vaak kunstmatige bouwmaterialen zoals touw, tiewraps, textiel en plastic. De nesten zijn zelfs zo goed dat sommige valken uitsluitend van kraaiennesten gebruikmaken om in te broeden. In de jaren ’80 broedde er geregeld een paar torenvalken in een lichtmast van De Kuip, op één van de leegstaande kraaiennesten.”

De lichtmast werkt gelukkig ook prima met een nest erin. ,,De mast is stevig gebouwd, de bedrading ook. Het nest zit niet op de lampen, maar op de draagconstructie.”

bron: AD.nl
foto: twitter politie IJsselmonde

Bekijk ook

Stelletje strijkt neer op nest doodgeschoten ooievaar

DE LUTTE – Het ooievaarsnest langs het spoor in De Lutte, waar begin deze maand ...

2 opmerkingen

  1. Deze kraai ? Zit gewoon in het kraaien nest?
    Dat hebben ze vroeger op de schepen ? Altijd al gedaan 😥

  2. Eerbetoon aan de ouwe Kraai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *