woensdag 19 september 2018
Homepage | wetenswaardigheden | Kleurrijke mussen en kanaries op dierendag ontsnapt bij Amerongse Knuffelweide

Kleurrijke mussen en kanaries op dierendag ontsnapt bij Amerongse Knuffelweide

Precies op dierendag en ook nog eens de dag dat de Knuffelweide Amerongen drie jaar bestaat, zijn er rode mussen en witte, gele en bonte kanaries weggevlogen bij de kinderboerderij.

De volière ziet er leeg uit. Slechts vijf vogels zijn gebleven. Zo’n 15 rode mussen en witte, gele en bonte kanaries grepen toen de deur van de volière open stond hun kans om de weide wereld in te gaan. Hoe de deur open is komen te staan, is gissen.

Er is wel eens een vogeltje ontsnapt, maar nog nooit zoiets

,,Het is nog nooit eerder gebeurd”, vertelt vrijwilliger Wouter van Mourik. ,,We kwamen er vanmorgen achter dat de volière openstond. Hoe dat komt, zou ik niet weten. Misschien nalatigheid van een bezoeker of een vrijwilliger. Maar ik wil naar niemand wijzen. Het is een klein dompertje op deze dag. Er is wel eens een vogeltje ontsnapt, maar nog nooit zoiets.”

Waar de vogels in een verzameling bonte kleuren kunnen zijn, is eveneens gissen. ,,Eentje is opgegeten door een kat”, weet Van Mourik al wel te vertellen. Anja Brouwer, die naast de Knuffelweide Amerongen woont en tevens voorzitter is van de kinderboerderij, vertelt dat er enkelen zijn gesignaleerd in de buurt. ,,Twee zijn gespot op een industrieterrein hierachter. Ook zijn er een paar bij de buren op het dak gezien. Daar zijn foto’s van. Maar je krijgt ze niet te pakken. Je kunt ze niet lokken met voer, want ze zijn goed gevoerd. Wij verkopen de vogels om geld op te halen, zodat we zakken voer kunnen kopen.”

Flink de pest erin
De kans dat de vogels terugkomen is volgens Van Mourik zeer klein. ,,Nul komma nul één procent. Ze kunnen nu al in Doorn, Utrecht of Woudenberg zijn. We hadden de vogels zo’n anderhalf jaar. Wij krijgen geen subsidie. Het is allemaal gekregen spul. Er zaten ook een paar jongen bij.” Brouwer heeft flink de pest erin. ,,Dat besta je drie jaar en heb je zoiets. Ik wil een oproep doen aan mensen om ons te benaderen als ze deze vogels zien.”

bron: ad.nl utrecht

Bekijk ook

Vogels helpen elkaar om er zelf beter van te worden

Hun gedrag lijkt misschien onbaatzuchtig, maar is in ieder geval deels egoïstisch. Het komt regelmatig ...

1 opmerking

  1. Een sluisje kan veel leed besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *