zondag 19 mei 2019
Homepage | natuurbescherming | Kamervragen : ‘Wilt u de RUG sommeren de vogels vrij te laten?’

Kamervragen : ‘Wilt u de RUG sommeren de vogels vrij te laten?’

De Partij voor de Dieren wil dat de vogels die worden gebruikt voor dierproeven bij de Rijksuniversiteit worden vrijgelaten.
Tweede Kamerlid Frank Wassenberg doet dit verzoek aan het adres van minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ook wil hij weten waarom er toestemming is verleend om kauwen en spreeuwen te vangen en na de proef te doden.
Stichting Animal Rights trok donderdag aan de bel over de dierproeven bij de RUG. Directeur Robert Molenaar stelde dat de onderzoekers in overtreding zijn. De universiteit gaf aan het aantal proeven zo veel mogelijk te beperken en wees op de afgegeven vergunning.
Wij berichten al eerder over deze proeven op dieren.

bron: rtvnoord

Bekijk ook

Meld roofvogelaanvallen op postduiven

Om het probleem van de roofvogels goed inzichtelijk te maken, hebben we een speciale meldpagina ...

2 opmerkingen

  1. Dat er kauwen en spreeuwen gevangen worden? Is omdat er zich niemand van de partij voor de dieren beschikbaar stelt,voor proeven🤣
    Wat ik overings zeer jammer vind,tevens hebben wij nog andere proefpersonen op het oog ? De vegan streaker? Kijken wat zijn hersens doen bij normaal denken?😁

  2. Laten ze eerst de vergunning bekijken.En dat Dhr. Molenaar al op de stoel van de rechter gaat zitten kijk ik in deze kringen al lang niet meer van op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *