vrijdag 24 mei 2019
Homepage | regelgeving | JURIDISCH GEVECHT OM IN BESLAG GENOMEN PAPEGAAI

JURIDISCH GEVECHT OM IN BESLAG GENOMEN PAPEGAAI

Ze is ten einde raad en zonder huisdieren. Nicoline Rams uit Goor is in een heftig juridisch gevecht gewikkeld om haar papegaai Django terug te krijgen. Die werd, samen met een kat en drie hondjes, bij haar in beslag genomen na een melding dat zij de dieren en de hygiene zou verwaarlozen. Dat gebeurde door een medewerker van de RVO (Raad voor Ondernemingen), die daar toezicht op houdt en een wijkagent. Volgens haar advocate mr van Eijsden, heeft Rams, die onlangs een tia opliep, geen tijd gehad om aan te tonen dat ze wel degelijk voor haar dieren kan zorgen. Daarom dient donderdag een hoorzitting bij het RVO over deze zaak. Rams kan haar papegaai terug krijgen maar dan moet ze 5400 euro betalen en dat geld is niet voor handen. Bovendien heeft ze geen geldige papieren bij haar vogel die ze via Marktplaats in Enschede heeft gekocht in 2012. Die probeert ze nu, onder meer via social media, te achterhalen

“De manier waarop dit gegaan is, lijkt nergens op” aldus Nicoline Rams. “Ze kwamen binnen en namen direct alles in beslag. Ik werd, mede door mijn aandoening echt even niet goed en toen riep de wijkagent nog dat ik me niet aan moest stellen. Ik ben gehecht aan mijn beesten en wil ze zo snel mogelijk terug.” Volgens de advocate is er een goede kans van slagen voor Rams die volgens haar heeft aangetoond dat ze in haar woning in de Putterstraat wel degelijk voor de dieren kan zorgen nu ze aan de beterende hand is. “Bovendien is het niet gewoon dat er direct tot in beslagname wordt overgegaan als er van urgentie geen sprake is en dat is in dit geval ook niet zo. Daar zat de RVO dus, mijns inziens, fout.” Het gaat Nicoline Rams met name om de terugkeer van haar papegaai waar ze zeer aan gehecht was. als de RVO haar zaak niet erkent zal ze samen met haar advocate naar de rechter stappen. Ook om ervoor te zorgen dat ze de grote som geld, onder meer bedoeld voor opvang, niet hoeft te betalen.

bron: goorsnieuws

Bekijk ook

DIERENMISHANDELING: DERTIG DUIVEN IN MINIHOKJES IN ALKMAARSE WONING

ALKMAAR – De dierenpolitie heeft tientallen duiven gered uit een woning in de Alkmaarse wijk ...

2 opmerkingen

 1. Toch moet men gaan kijken dat in beslag name nooit door 1 man of vrouw gebeuren.want wat de een goed vind wil niet zeggen dat het voor het dier altijd verkeerd is mensen in het westen op een flat kijken anders tegen dieren welzijn aan een boer in Groningen.
  Niet dat de een meer gelijk heeft als de ander.
  Maar vaak is het dat de één harder schreeuwt als de ander .en die krijgt dan vaak gelijk.
  Weet nog dat hier boer koekoek ponys winters buiten had lopen .de hele dieren welzijn organisaties vielen over hem heen .hij was een een crimineel .
  Is zoiets ook niet met de uitzetting van een gezin.? Dat veel mensen een mening vormen.zonder te weten hoe.
  Blijkt de vork toch heel anders in de steel te zitten.
  Maar daar hoor je ze dan niet meer over.
  De is welzijn voor de één is niet altijd het welzijn voor de ander .ook bij dieren niet.

 2. Misschien iets voor no cure no pay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *