vrijdag 18 januari 2019
Homepage | regelgeving | Handel in beschermde vogels streng gestraft

Handel in beschermde vogels streng gestraft

Een 29-jarige eigenaar van een dierenwinkel in Rosmalen is veroordeeld tot zes maanden celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij illegaal handelde in beschermde vogels. Hij kocht onder meer vijftien amazonepapegaaien en een hyacintara – die duizenden euro’s waard is – die waren gestolen uit twee dierentuinen en verkocht die weer door. Ook handelde hij in niet of onjuist geringde vogels en dat is in strijd met de Flora- en faunawet.

De rechtbank in Den Bosch vindt dat de man bij de aan- en bij de verkoop had kunnen weten dat de vogels gestolen waren, onder meer omdat de aanbieders naar zijn zeggen onbekend waren.

De rechtbank wijst erop dat de man herhaaldelijk in de fout ging. Zo kreeg hij in maart 2016 al een boete van de inspectie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. In juni werd hij gearresteerd vanwege de papegaaien en zelfs na zijn vrijlating ging de verdachte door met zijn illegale praktijken. De rechtbank legde hem daarom een zwaardere straf op dan de taakstraf en voorwaardelijke celstraf die de aanklager had geëist.

Bron: ANP

Bekijk ook

Vogels, een bobcat, verkeersborden, een hoogtewerker en een BBQ: dief uit Nijlen steelt blijkbaar werkelijk van alles

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen zijn vandaag vier mensen verschenen die van meerdere diefstallen ...

1 opmerking

  1. Blijkt maar weer dat deze meer aan een ezel doet denken,ja die met die steen,misschien zijn toko sluiten.
    Helers moeten nu eenmaal goed bestraft worden. Zonder helers géén stelers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *