woensdag 23 januari 2019
Homepage | vogelverenigingen | Guido Bouchée: Vogels geven therapie aan de mensen

Guido Bouchée: Vogels geven therapie aan de mensen

Drie bejaardenhuizen heeft hij onder zijn hoede en dus in totaal ongeveer zo’n zestig vogeltjes. En die hebben ook nu behoefte aan voer en – vooral – water. Geen ijs. En tuft Guido Bouchée nu elke dag langs zijn drie volières. Ook bij Archipel in Strijp.

Wat voor vogeltjes zitten hier?
,,Zebravinkjes, kanaries, een Japans meeuwtje en kwarteltjes. Alles bij elkaar een stuk of vijftien schat ik. Wacht effe, ik zie ook een koolmeesje. Dat is waar ook, die was ik eventjes vergeten.”
En ik maar denken dat kanaries tropische vogeltjes zijn…,,Dat zijn het eigenlijk ook; zebravinkjes komen oorspronkelijk bijvoorbeeld uit Australië. Maar ze zijn aan ons klimaat gewend hè. Dat zie je wel: ze zijn hartstikke vrolijk, ze fluiten zelfs. Hebben helemaal geen last van de kou. Ik wel: brrr! We hebben kunststof platen om de volière gemaakt, dat scheelt enorm. Want vocht en tocht, daar kunnen de beestjes echt niet tegen. Wel tegen kou.”
Nog speciaal voer tijdens de winter nodig?
,,Neuhh. Vooral zaad en geen groentes met veel vocht erin. Sla bijvoorbeeld, dat is niet hendig om dat nu te geven. Wel boerenkool of witlof: vinden ze lekker – is binnen een paar tellen op.”
En dat water bevriest natuurlijk waar je bij staat?
,Ja, daarom dat ik hier nu elke dag kom, gewoonlijk om de dag of zo, maar ze moéten water kunnen drinken, da’s logisch hè – niet dan? Bij de andere bejaardenhuizen heb ik onder de waterbakken een elektrisch draadje liggen, dat geeft warmte af, daardoor bevriest het niet. Maar hier is dat niet mogelijk want er is geen stroom.”
Genieten de mensen hier een beetje van jouw vogels?
,,Jazeker. Ik zeg altijd: het geeft therapie aan de mensen; het doet iets met je, die beestjes. Het geeft rust. Mensen moeten door de vogeltjes ook vaak aan vroeger denken en dan beginnen ze te vertellen. Dat is mooi toch – niet dan?!”

bronen foto (uit video): ED.nl

De trouwe verzorger in weer en wind

 

Bekijk ook

Schaap, valkeniers in hart en nieren

Het is één van de oudste beroepen en je bent de gehele dag met de ...

1 opmerking

  1. Blijkt maar eens weer? Dat dieren een goede balans brengen in een mensen leven.men zegt ook als je niet van dieren houd ,kun je ook niets om mensen geven.
    Misschien een optie om vogelzaad in het ziekenfonds pakket te doen,
    Ander zaad zit er ook in🤣

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *