woensdag 17 oktober 2018
Homepage | overige | Grootste vogelmarkt van Europa deze week weer in Zwolle

Grootste vogelmarkt van Europa deze week weer in Zwolle

Op 20 februari 2016 vindt bij IJsselhallen Zwolle de Zwolse Vogelmarkt plaats. De grootste vogelmarkt van Europa wordt georganiseerd door Vogelliefhebbersvereniging de Volièrevriend uit Zwolle.

Tienduizenden vogels te koop
Liefhebbers kunnen uren ronddwalen langs de schragen, met daarop tienduizenden wettelijk toegestane vogels, die te koop worden aangeboden.Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Italië, Engeland, Frankrijk en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.

2.300 meter aan schragen
De markt beslaat een oppervlakte van maar liefst tienduizend vierkante meter en 2.300 strekkende meter aan schragen. Naast de enorme collectie vogels zijn er diverse stands aanwezig waar bezoekers uitgebreide informatie kunnen verkrijgen over vogels en alles wat daarbij hoort. Zo vindt u hier stands met boeken, volière benodigdheden, diverse soorten zaden, e.d Maar ook complete volières worden aangeboden. Ook de verschillende speciaal-clubs ontbreken niet, zoals de clubs van Vorm- en postuurkanaries, de Speciaalclub Zebravinken, Japanse meeuwen en Parkieten.

Controle op conditie
Het aanbod op de vogelmarkt is uiterst gevarieerd. De meest uiteenlopende soorten vogels zijn te koop, met uitzondering van hoenderachtigen, kwartels en niet zelfstandige papegaaien. De aangevoerde vogels worden streng gecontroleerd. Voldoen de vogels niet aan de vereiste conditie, dan worden ze bij de ingang geweigerd. Bovendien is er de gehele dag een dierenarts aanwezig, die de toestand van de vogels nauwlettend in de gaten houdt.

Toegangskaarten
Vanaf 7 december is het mogelijk om kaarten voor de vogelmarkt online te bestellen via www.volierevriend.nl. Wanneer je online een ticket besteld ontvang je € 1,00 korting.
Je vult je gegevens in en betaalt veilig via Ideal of creditcard. Direct na betaling kun je het E-ticket downloaden, waarna je het E-ticket kunt printen en mee kunt nemen naar de ingang van de markt.

Alle info op een rij
De Zwolse Vogelmarkt
IJsselhallen
Rieteweg 4
8011AB
Zwolle
Openingstijden
Toegang standhouders 6:15-8:30
Bezoekers 8:30 tot 14:00
Tarieven
Entree kaarten voorverkoop E-tickets € 7,00
Entree kaarten aan de kassa € 8,00
Standhouders € 10,00 per strekkende meter met een minimum van 2 meter
Parkeerbeleid IJsselhallen Zwolle € 7,00 bij binnenkomst te betalen.

bron: Volierevriend
foto: Door Dick Daniels wikimedia

Ook ongetwijfeld te koop op de markt
Ook ongetwijfeld te koop op de markt

Bekijk ook

Primeur: eerste kiwi uit het ei in Nederland

Slechts 16 dierentuinen in de wereld fokken met de bedreigde Noordereiland kiwi (die oorspronkelijk alleen ...

1 opmerking

  1. Acht euro inkom en zeven euro parking …….en dan heb je nog geen vogel gekocht … en minimum twintig euro voor een stand ….ruikt naar geldklopperij … en liefst nog wat pinten drinken ook zeker …
    Ga dit overslaan ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *