dinsdag 11 december 2018
Homepage | uitheemse vogels | GROOTSTE KOLONIE KONINGSPINGUÏNS HARD GEDAALD

GROOTSTE KOLONIE KONINGSPINGUÏNS HARD GEDAALD

Het Franse onbewoonde eiland Île aux Cochons in de Indische Oceaan kende ooit de grootste kolonie van koningspinguïns. Maar wetenschappers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. De kolonie van de op een na grootste pinguïnsoort is de afgelopen 35 jaar op het eiland met bijna 90 procent geslonken.

Veel minder paren
Het eiland, dat hoort bij de Crozeteilanden tussen Antarctica en Afrika, stond in de jaren 80 bekend als belangrijke broedplaats van de koningspinguïn. Het was de op een na grootste pinguïnkolonie in de wereld. Maar sindsdien is het aantal paren van . Dat blijkt uit luchtfoto’s en satellietbeelden, schrijven onderzoekers in het wetenschapsblad Antarctic Science.

Volgens de wetenschappers is vooralsnog geen plausibele verklaring te geven voor zo’n ongekende daling van de pinguïnpopulatie.

Bron: ANP

Bekijk ook

Tropische vogels verkennen elkaar in Noorderplantsoen

GRONINGEN -De grote alexanderparkiet die sinds enkele maanden in het Noorderplantsoen zit en de senegalpapegaai, ...

1 opmerking

  1. Kijk net naar bleu planet.
    Honderdduizenden konings pinquiin.
    Ben ik nou gek.of ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *